Rīgas VEF nespēj salauzt Kazaņas "Unics" pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) cīņā svētdien ar rezultātu 85:99 (24:25, 16:23, 24:19, 21:32) savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Kazaņas "Unics".

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 24 gūtajiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Kortnijs Simss, bet pa 15 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Dairis Bertāns.

Savukārt "Unics" rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Terels Laidejs, kurš īpaši sekmīgi nospēlēja ceturtajā ceturtdaļā.

Pēc rezultatīvas pirmās ceturtdaļas "VEF Rīga" šosezon ULEB Eirolīgas turnīrā spēlējošajai komandai zaudēja tikai ar 24:25. Tomēr otrajās desmit minūtēs pārliecinošāki bija viesi - kaut "VEF Rīga" vēl spēja izvirzīties vadībā ar 35:33, atlikušo laiku "Unics" aizvadīja daudz pārliecinošāk un pēc 20 minūtēm bija pārāka ar 48:40.

Trešajā ceturtdaļā vēl "VEF Rīga" izrādīja pretiniekiem nopietnu pretestību un divas minūtes pirms tās beigām pietuvojās līdz 62:63. Savukārt pirms pēdējās spēles daļas Latvijas klubs zaudēja ar 64:67.

Ceturtās desmitminūtes sākumā "VEF Rīga" vēl divas reizes spēja pietuvoties pretiniekiem līdz minimumam, bet trešajā minūtē arī panāca izlīdzinājumu 74:74. Tomēr nākamos 12 punktus guva "Unics" komanda, izcīnot izšķirošo pārsvaru.

"VEF Rīga" komandas ierindā uz šo maču atradās visi spēlētāji.

Iepriekšējās divas spēles "VEF Rīga" aizvadīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra ietvaros, izcīnot uzvaras pret "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" (LU) komandām.

Abās minētajās cīņās valsts čempioniem nepalīdzēja Bertāns, bet spēlē pret LU laukumā nedevās Gatis Jahovičs un Tailers Keins.

Šī "VEF Rīga" komandai bija otrā neveiksme trijās aizvadītajās VTB VBL spēlēs, kas A apakšgrupas kopvērtējumā ļāva saglabāt piekto vietu, bet "Unics" ar trim panākumiem četrās cīņās atrodas otrajā vietā.

Tikmēr A grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām četros mačos atrodas pagājušās sezonas turnīra čempioni Maskavas apgabala "Himki", kurus vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Savukārt B grupā pašlaik piecas uzvaras piecās spēlēs izcīnījusi Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas vienīgā šajā grupā cīnās bez zaudējumiem.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

VBL regulārais čempionāts noslēgsies 2012.gada marta vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu