Špillers: Vienības brauciens ik gadu kļūst populārāks (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Vienības velobrauciena organizatoriem - "Alpha Baltic" valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers pastāstīja, ka pasākums ik gadu kļūs populārāks un apmeklētāks. Tāpat viņš atklāj, ka nākotnē varētu atjaunot sākotnējo Vienības brauciena ideju - tas sāktos dažādās pilsētās, bet visi finišē vienā punktā.

"Alpha Baltic" jau otro gadu piedalās Vienības brauciena organizēšanā. Kā radās doma iesaistīties un kā tu vērtē Vienības brauciena attīstību?

''Alpha Baltic'' iesaistījās Vienības brauciena organizēšanā, jo tas ir lielisks pasākums, kas nebija pietiekoši popularizēts, un mēs redzējām iespēju to mainīt. Ar īpašu entuziasmu iesaistījos Vienības brauciena organizēšanā, jo man pašam ''zaļais'' dzīvesveids ir tuvs. Vienības brauciena attīstība virzījusies tikai pozitīvā virzienā. Kopš Vienības brauciena atjaunošanas 1995. gadā dalībnieku skaits ar katru gadu ir pieaudzis. Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās par 1000 dalībniekiem vairāk neka 2008 gadā. Ticu, ka šogad vai nākamgad pārsniegsim 6000 dalībnieku un pārspēsim 1939. gada rekordu, kad Vienības brauciens pulcēja 6226 riteņbraukšanas entuziastu. Kopīgiem spēkiem ar Igo Japiņa sporta aģentūru pasākumu esam padarījuši arī kvalitatīvāku. Ceram šo kvalitāti celt arī turpmāk.

Velobraukšana kļūst aizvien populārāka. Kāda loma tai ir tavā dzīvē?

Pats esmu aktīvs velobraucējs un esmu sasniedzis līmeni, ko varētu dēvēt par vidusceļu starp profesionālu sportistu un amatieri. To, kā tas attīstīsies tālāk, rādīs tikai laiks, tomēr zinu, ka riteņbraukšana vienmēr būs manā dzīvē. Riteņbraukšana man ir kā enerģijas lādiņš turpmākajiem darbiem un projektiem.

Kurā distancē brauksi tu?

Pats jau trešo gadu braukšu sporta distancē.

Vai startēs arī "Alpha Baltic" komanda?

Vienības brauciena tautas distancē startēs ''Alpha Baltic'' darbinieku komanda, jo tā ir lieliska iespēja saliedēt kolektīvu. Ticu, ka ''Alpha Baltic'' kolektīvs pēc veiksmīga starta Vienības braucienā arī darba dunā nepazaudēs kopības sajūtu un palīdzēs uzņēmumam zelt. Tāpat sacensībās startēs arī ''Alpha Baltic'' velokomanda.

Kā gatavojies Vienības braucienam? Vai ir kādas īpašas metodes, knifi, ko vari atklāt lasītājiem?

Tā kā manā dzīves ritmā ietilpst regulāri riteņbraukšanas treniņi, tad nevaru teikt, ka es īpaši kaut kā gatavotos. Gatavošanas sacensībām ir mana ikdiena. Mans ieteikums, kā gatavoties sacensībām, ir, piemēram, nedēļu pirms sacensībām aizbraukt uz Siguldas kalnu, kas būs jāpārvar Vienības brauciena laikā. Izmēģinājuma braucienā varēsiet noskaidrot, vai attiecības ar kalnu varat apzīmēt ar „tu” vai ar „jūs”. Tāpat pirms sacensībām būtiski ir pārbaudīt savu velosipēdu. Lai Vienības brauciens izvērstos par patīkamu piedzīvojumu, ir pareizi jānoregulē sēdekļa, stūres augstums. Var teikt, ka gatavošanās sacensībām ir arī ikdienas dzīvesveids - uzturā ir jālieto ekoloģiski tīra pārtika, nepieciešamas astoņas stundas miega.

Vienības brauciena moto ir "Kopā no sirds". Kā tu izjūti šo vienotības sajūtu?

Manuprāt, tā ir unikāla vienotības sajūta, kurai līdzvērtīgas praktiski nav. Vienīgi Latvijas Dziesmu un deju svētkos var izbaudīt līdzvērtīgas sajūtas. Vai nav fantastiski, ka plecu pie pleca Vienības braucienā startē  vectēvs ar mazdēlu? Tas ir pasākums, kurā paaudzes apvienojas.

Vienības braucienam šogad ir apaļa jubileja - brauciens notiek jau 20. reizi. Kādu tu redzi tā attīstību nākotnē?

Domāju, ka Vienības brauciens ik gadu kļūs populārāks un apmeklētāks, jo cilvēki ļoti novērtē pozitīvo lādiņu, ko var gūt tajā. Mana vīzija ir, ka nākotnē varētu atjaunot sākotnējo Vienības brauciena ideju, ka tas sākas dažādās pilsētās, bet visi finišē vienā punktā. Manuprāt, tas ir arī ļoti simboliski – mēs dzīvojam dažādās Latvijas vietās, tomēr mums ir vienotas saknes.

Tavs vēlējums dalībniekiem?

Vienības brauciens ir organizēts tā, lai dalībnieki to pilnībā varētu izbaudīt. Galvenais ir nenobīties un piedalīties Vienības braucienā, jo tā ir lieliska iespēja gūt pozitīvas emocijas, kas iedvesmos jauniem darbiem. Turpināsim šo pozitīvisma ķēdi!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu