Rīgas VEF tikai trešajā pagarinājumā pieveic "Valmieru"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Smagu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība "VEF Rīga", kas Jēkabpils sporta centrā ar rezultātu 115:101 (17:18, 12:15, 20:19, 19:16, 13:13, 15:15, 19:5) tikai trešajā pagarinājumā pieveica "Valmieras" komandu.

Vēl piecas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām "Valmiera" atradās vadībā ar 60:53, tomēr turpinājumā "VEF Rīga" nospēlēja sekmīgāk un pamatlaika pēdējā sekundē Kērtiss Miledžs panāca neizšķirtu 68:68.

Pirmajā pagarinājumā ritēja līdzīga spēkošanās, bet deviņas sekundes pirms tā beigām rīdziniekiem bija trīs punktu pārsvars (81:78), tomēr Jēkabs Rozītis realizēja tālmetienu, ievirzot maču otrajā pagarinājumā.

Arī otrajā pagarinājumā cīņa bija līdzīga un vadība mainījās vairākas reizes, bet 15 sekundes pirms tā beigām "VEF Rīga" bija divu punktu pārsvars (96:94). Tomēr turpinājumā rīdzinieku leģionārs Marks Perijs pārkāpa noteikumus pret Ernestu Kalvi, kurš abos soda metienos bija nekļūdīgs un atkal atjaunoja līdzsvaru - 96:96.

Trešajā pagarinājumā "VEF Rīga" nospēlēja daudz pārliecinošāk par pretiniekiem un ātri iekrāja astoņu punktu pārsvaru, ko "Valmieras" basketbolistiem vairs nebija pa spēkam atspēlēt.

Uzvarētājiem šajā spēlē 27 punktus guva Miledžs, Kristaps Janičenoks izcēlās ar 26 punktiem, bet Gatis Jahovičs iekrāja 19 punktus.

Savukārt "Valmieras" komandas labā Kalve guva 28 punktus, bet Džejs Lukass pretinieku grozā sameta 23 punktus.

Citā spēlē samērā vieglu uzvaru izcīnīja aizvadītas sezonas vicečempioni "Ventspils", kas izbraukumā ar 72:55 (17:20, 15:8, 25:15, 15:12) pieveica biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Džamars Jangs, bet Stīvens Grejs spēja iekrāt desmit punktus.

Tikmēr "Turības" labā 18 punktus guva Kristaps Mediss, bet Roberts Mednis izcēlās ar 12 punktiem.

Pašlaik LBL turnīrā bez zaudējumiem turpina cīnīties "Ventspils" un "VEF Rīga" komandas, kas aizvadījušas aizvadījušas attiecīgi četras un trīs spēles.

Divas uzvaras četrās spēlēs ir "Valmieras" komandai, bet pa vienai uzvarai izcīnījušas "Jūrmala/Fēnikss", "Latvijas Universitātes" (LU) un "Turības" vienības. Savukārt bez panākumiem pagaidām cīnās "Jelgavas" un "Liepājas Lauvas" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu