Cerība mirst pēdējā... (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK šovakar Francijā dramatiskas spēles galotnē piekāpās vietējai "Pau-Orthez" komandai un par spīti tam saglabā teorētiskas izredzes kvalificēties "play off" turnīram. Lai tā notiktu, pēc nedēļas Rīgā pašiem jāuzvar Trevizo "Benetton" un jācer uz labvēlīgiem citu spēļu iznākumiem.

Spēlēdami bez četriem pamatsastāva vīriem, novājinātie rīdzinieki otrajā puslaikā parādīja īstu karavīru raksturu un atspēlēja vairāk nekā desmit punktu deficītu. Spēles beigu daļā mūsējie epizodiski pat izvirzījās vadībā, tomēr izšķirīgajā brīdī veiksme novērsās un rezultātā sāpīgs zaudējums ar 66:68.

ASK vienībai tā bija jau sestā neveiksme sezonā, un H apakšgrupā "karavīri" joprojām ieņem piekto vietu. Par spīti sarežģītajai situācijai, "play off" vilciens Latvijas meistariem vēl nebūt nav aizgājis. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas un vēl piecas labākās no deviņām ceturto vietu ieguvējām.

Līdz ar to ASK ceļš uz "play off" ir šāds - pēc nedēļas savā laukumā ar jebkādu rezultātu jāuzvar "Benetton", kas jau garantējis vietu nākamajā posmā un jācer, ka "Artland Dragons" pēdējā spēlē savā laukumā zaudēs grupas līderiem "BC Kyiv". Tad abām komandām būs pa četrām uzvarām, bet uz ceturto vietu pakāpsies rīdzinieki, kam ir labāka savstarpējo spēļu bilance. Pēc tam atliks tikai skaitīt, cik uzvaru un kāda gūto un zaudēto punktu attiecība būs citām komandām, kas finišēs ceturtajā vietā.

Dairis Bertāns (arh. foto) pirmoreiz tik atbildīgā spēlē devās laukumā ASK starta pieciniekā.
Dairis Bertāns (arh. foto) pirmoreiz tik atbildīgā spēlē devās laukumā ASK starta pieciniekā. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Ar "double-double" ASK rindās izcēlās Ārons Bramlets - 19 punkti un 14 atlēkušās bumbas, kā arī četras rezultatīvas piespēles. 19 punkti arī Dveinam Broilsam, kurš savāca arī sešas bumbas zem groziem un piecreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pa desmit punktiem rīdzinieku labā guva Dairis Bertāns un Kērtiss Miladžs (+4 a.b., +4 piesp., + 4 p.p.). ASK komandas rindās savainojumu un slimību dēļ nespēlēja četri no pamatsastāva - Sandis Valters, Sandis Buškevics, Gatis Jahovičs un Eriks Sanderss...

Rezultatīvākais Po pilsētas kluba rindās ar 15 punktiem bija Maksimiliāno Staničs no Argentīnas.

Atlēkušās bumbas: ASK - 36, Pau-Orthez - 36.

Citās H grupas spēlēs grupas līderi "BC Kyiv" ar 85:84 uzvarēja "Lukoil Academic", savukārt "Benetton" ar 82:64 pieveica "Artland Dragons". Tieši šis rezultāts vēl nepavelk svītru pār ASK komandas izredzēm iekļūt "play off".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu