Ultramaratonists un meditators Ļebedevs būs Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2007. gada 8. līdz 10. martam Latvijā pirmoreiz viesosies Oļegs Ļebedevs, kurš dzīvo Ukrainā, strādā bankā, un viņam ir ļoti neparastas aizraušanās — neaptverami garu distanču skriešana un meditācijas joga.

Oļegs Ļebedevs ir viens no dažiem cilvēkiem pasaulē, kurš piedalījies un arī trīs reizes ir sekmīgi veicis pasaulēs garāko oficiālo skrējienu - "Sevis pārspēšanas 3100 jūdžu skrējienu" ("Self—Transcendence 3100 Mile Race").

Savos autorvakaros viņš dalās iedvesmā, priekā un pieredzē, ko sniedz šķietami neiespējamā paveikšana dažādās dzīves jomās. Vairākkārt veicot 5000 km garu distanci, Ļebedevs ir guvis daudzas vērtīgas un praktiski lietojamas atziņas un novērojumus, kas varētu būt noderīgi ikvienam, gan pārvarot dažādus ikdienas izaicinājumus, gan pieņemot svarīgu lēmumu un veicot izšķirīgas izvēles.

"Sevis pārspēšanas 3100 jūdžu skrējiens" kopš 1997. gada ik gadus no jūnija līdz augustam norisinās Ņujorkā ASV. Skrējiena distances veikšanai atvēlētais laiks ir ierobežots — 5000 km ir jānoskrien ne vairāk kā 51 dienas laikā. Skrējiens notiek apļveida trasē pa pilsētas ielām. Divu mēnešu garumā skrējēji ik dienas startē sešos rītā un turpina skriet līdz 11 vai 12 naktī, 18 stundu laikā ik dienas noskrienot vidēji 98 km. Tātad vienā dienā tiek noskriets attālums, kas pārsniedz divu maratonu garumu. Ļebedevs ir piedalījies 2004., 2005. un 2006. gada skrējienos.

Šā skrējiena mērķis ir atklāt skrējējam viņa spēju robežas, iedrošinot viņu tās pārsniegt — pārspēt sevi. Pārspēt sevi nenozīmē noteikti uzstādīt pasaules rekordu vai noskriet pasaulē garāko skrējienu. Pārspēt sevi nozīmē izaicināt neiespējamo. Katram no mums ir savs priekšstats par neiespējamo. Neiespējamais var būt emocionāls, psiholoģisks vai profesionāls šķērslis, kuram mēs nevaram iztēloties risinājumu.

Sevis pārspēšanas centieni — tas, ko mēs iemācāmies par sevi un pasauli, tos veicot, pat ja mums neizdodas gūt panākumus — ir tas, kas piešķir dzīvei tās vērtību. Katru dienu mums ir jācīnās, lai rīkotos pareizi, lai kļūtu par labākiem cilvēkiem. Bieži vien tas šķiet neiespējams uzdevums. Taču laiku pa laikam mums izdodas pārspēt pašiem sevi un gūt uzvaru. Šie triumfa mirkļi ir mūsu dzīves izcilākie brīži, un tie padara mūsu pieredzi nepārejošu.

Tikšanās ar Oļegu Ļebedevu notiks 9. martā no 19.00 līdz 21.00 Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē Kaļķu ielā 1 un 10. martā no 17.00 līdz 19.00 Latvijas Sporta muzejā Alksnāja ielā 9. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu