Basketbolistēm šovakar svarīgs mačs ar Lietuvas izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība šodien aizvadīs svarīgu 2017. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēli, Ķēdaiņos tiekoties ar Lietuvas izlasi. Maču plkst. 19 tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Latvijas komanda uz 220 km attālo Lietuvas pilsētu devās otrdienas rītā. Treneru korpuss uz Lietuvu līdzi ņēma 13 basketbolistes, un liekā spēlētāja tiks nosaukta mača dienā.

«Vairākām spēlētājām ir mikrotraumas. Ceru, ka sastāva izvēli tās neietekmēs, tomēr drošības pēc izvēli izdarīsim pēc iespējas tuvāk spēlei,» skaidro Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

«Salīdzinot ar pirmo spēli novembrī, Lietuvas komandai klāt nākusi pieredzējusī ārējās līnijas spēlētāja Sandra Linkevičiene. Rīgā lietuvietēm ilgi laukumā bija trīs garās spēlētājas, un tas zināmā mērā atviegloja dzīvi mūsu «mazajām». Ķēdaiņos jābūt gatavām uz vēl agresīvāku pretdarbību. Meklējam variantus un labākos spēlētāju virknējumus, lai uzbrukumā nospēlētu labāk nekā Slovēnijā,» norādīja treneris.

Lietuvas izlasei, kas zaudējusi abās pirmā apļa spēlēs, tikai uzvara saglabās izredzes iegūt ceļazīmi uz finālturnīru.

Pirmā apļa mačā pagājušā gada novembrī Rīgas olimpiskajā centrā uzvaru ar 65:62 izcīnīja Latvijas komanda.

Sestdien Latvijas komanda, demonstrējot ļoti zemu metienu precizitāti, ar 51:69 piekāpās Slovēnijai, kas pirms tam cikla ietvaros Ķēdaiņos pieveica Lietuvas basketbolistes.

Latvijas sieviešu izlases kandidātes mačam ar Lietuvu

Vārds un uzvārdsPoz.Klubs
Anda Eibele1.TTT Rīga
Elīna Babkina1.Pinkk Pecsi (HUN)
Ieva Krastiņa1./2.TTT Rīga
Baiba Eglīte1./2.TTT Rīga
Anete Jēkabsone-Žogota2.Dynamo Kursk (RUS)
Liene Priede2./3.TTT Rīga
Gunta Baško-Melnbārde3.Basket Landes (FRA)
Dita Rozenberga3./4.Charleroi (BEL)
Aija Putniņa4.Nantes Reze (FRA)
Anete Šteinberga4.Chevakata (RUS)
Zane Teilāne5.Samsun (TUR)
Kristīne Vītola5.Perfumerias Avenida (ESP)
Zenta Meļņika5.TTT Rīga

Latvijas valstsvienībai uzvara līdz rudenim nodrošinās pirmo vietu grupā un labas izredzes 2017.gada vasarā Čehijā cīnīties par Eiropas čempionāta medaļām. Neveiksmes gadījumā paliks teorētiskas izredzes novembrī tikt pie biļetes uz finālturnīru (būs vajadzīga ļoti pārliecinoša uzvara Rīgā pār Slovēnijas izlasi).

Pēdējās spēles notiks 2016.gada 19. un 23. novembrī, finālturnīrs – 2017. gada jūnijā Čehijā (Prāgā un Hradeckralovā).

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām (salīdzinot bilances, netiks ņemti vērā rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 4. vietas ieguvējām).

Finālturnīrs risināsies pēc jaunas sistēmas, kas savulaik izmantota vīriešu čempionātos un pērn sieviešu pasaules čempionātā: 1. posmā – turnīri 4 grupās, uzvarētājas kvalificējas ceturtdaļfinālam; 2. posmā – grupu otro un trešo vietu ieguvējas izspēlē astotdaļfināla mačus; 3. posmā – ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu