Beresņevs: Patriotisms - tas ir kaut kur pazaudēts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Pagājušās nedēļas beigās Latvijas Hokeja federācija (LHF) paziņoja, ka mūsu valstsvienība uzticēta pašmāju speciālistam Leonīdam Beresņevam. Viņš sarunā ar žurnālistiem pastāstīja par saviem izaicinājumiem pasaules čempionātā (PČ) Maskavā, savu iekrāto pieredzi un Latvijas hokejistu patriotismu.

Decembra beigās Beresņevs ar Latvijas U-20 valstsvienību izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju. «U-20 izlasē mums ir labi puiši. Man bija iespēja viņus apskatīt gan treniņu procesā, gan spēlēs. Pēc diviem trīs gadiem Latvijai būs iespēja šos talantīgos hokejistus iespēlēt pieaugušo izlasē. Ir vajadzīgs laiks,» skaidroja Beresņevs.

Tāpat treneris šogad vada arī Latvijas virslīgas vienību «Rīga». Viņš par virslīgas speciālistu strādāja pirms nepilniem astoņiem gadiem, vadot Ogres ASK vienību.

«Saprotiet, šobrīd ir grūti runāt par Latvijas virslīgas spēlētājiem, kas varētu būt izlases kandidāti.

Jā, iespējams, man arī radīsies iespēja viņus uzaicināt, taču nevaru solīt, ka viņi aizbrauks uz čempionātu. Tas būs atkarīgs no paša hokejista un viņa vēlmes iekļūt valstsvienībā. Iepriekš es strādāju ar Ogres un Liepājas vienībām, un uzskatu, ka līmenis tobrīd bija augstāks.»

«Ar izlasi es plānoju darbu uzsākt marta beigās,» atzina treneris. «Šobrīd man ir ļoti liels kandidātu loks. Daudziem šiem spēlētājiem tagad norisinās izslēgšanas spēles. Daudz kas būs atkarīgs arī no tā, cik ātri viņi atbrīvosies un varēs piebiedroties izlasei.»

57 gadus vecais Beresņevs savas trenera karjeras laikā strādājis daudz dažādos valsts čempionātos. Viņš, gadiem ejot, ir mainījies kā personība, taču galvenie mērķi hokejā ir palikuši nemainīgi. «Taktika mums ir viena - izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru. Esmu pārliecināts, ja mēs iesitīsim par vienu ripu vairāk, tiksim pie panākuma.»

«Preses konferencē es jau teicu, ka no augstās klases hokeja biju kādu laiciņu nostāk. Daudzas lietas esmu pārdomājis, daudz ko sevī esmu pamainījis. Tas ir tikai likumsakarīgi. Pieredze man nav tikai ar junioru komandām. Trīs reizes ar U-20 valstsvienībām esmu izcīnījis zelta medaļas pirmajā divīzijā. Vienu reizi izdevās noturēties elitē. Tāpat esmu divas reizes arī vadījis Latvijas pieaugušo izlases. Esmu kļuvis daudz pieredzējušāks gan vecuma, gan spēles sapratnes ziņā,» pārdomās dalījās Beresņevs.

«Problēmas mums ir,» atzina speciālists. «Es to zinu, es to redzu. Rokas es nenolaižu. Viss būs atkarīgs no pašiem puišiem un viņu sagatavotības, kā arī psiholoģijas. Spēlēt viņi prot un var.

Varbūt ir vajadzīgs ielūkoties sevī dziļāk un pamainīt attieksmi pret izlasi.

Patriotisms, par ko runāja LHF prezidents Kirovs Lipmans, ir jāattīsta. Tas ir kaut kur pazaudēts. To es arī pamanīju, vadot U-20 jauniešu izlasi. Nevaru jums atbildēt, kāpēc spēlētājiem trūkst patriotisma, nevaru. Es domāju, ka šo jautājumu labāk uzdot pašiem spēlētājiem.»

Kā jau tika minēts, gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas izlase sāks marta otrajā pusē. Pirmās divas pārbaudes spēles tiks aizvadītas 7. un 9. aprīlī viesos pret Dāniju. Kopumā pirms PČ Beresņeva vadītajai izlasei paredzētas astoņas pārbaudes spēles.

Pasaules čempionātā Maskavā Latvijas izlase spēles ar Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Turnīrs risināsies no 6. maija līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu