Katalonijas neatkarības iegūšanā «Barcelona» būs liegts spēlēt Spānijas čempionātā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja Katalonija lems par izstāšanos no Spānijas sastāva un iegūs neatkarību, pasaules futbola grandam «Barcelona» saskaņā ar pašreizējiem likumiem turpmāk būs liegts spēlēt Spānijas čempionātā, pavēstījis turnīra prezidents Havjers Tevass.

Šāda scenārija gadījumā liegums spēlēt Spānijas čempionātā tiks piemērots vēl vienam Barselonas klubam «Espanyol».

«Sporta likums vēsta, ka Spānijas čempionātos bez šīs valsts klubiem var piedalīties komandas vēl tikai no vienas valsts, un tā ir Andora,» spāņu mediji citē Tevasa teikto. «Lai «Barcelona» un «Espanyol» spēlētu Spānijas čempionātā, nepieciešams atsevišķs parlamenta lēmums. Pašlaik nav zināms, vai šāda piekrišana tiks dota.»

Tevass gan piebildis, ka nespēj iedomāties Spānijas futbola čempionātu bez «Barcelona» komandas, tāpat kā nespēj iedomāties Spāniju bez Katalonijas tās sastāvā.

«Šāda kluba zaudēšana mums būtu milzīgs trieciens,» neslēpa Tevass.

Kā zināms, Katalonijas valdība līdz 15.oktobrim izlems, vai turpinās uzstāt uz 9.novembrī paredzētā neatkarības referenduma rīkošanu.

«Barcelona» klubs par Spānijas čempionu kļuvis 22 reizes, bet vēl 24 reizes ierindojies otrajā vietā. Komanda 26 reizes triumfējusi Spānijas Karaļa kausa izcīņas turnīrā, kā arī četras reizes izcīnījusi UEFA Čempionu līgas trofeju.

Tikmēr «Espanyol» vienība tās vēsturē Spānijas čempionātā četras reizes izcīnījusi trešo vietu, pēdējo no šiem panākumiem gūstot 1987.gadā. Klubs četras reizes izcīnījis Karaļa kausu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu