Raoničs kļūst par pēdējo «Australian Open» pusfinālistu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kanādas tenisists Milošs Raoničs trešdien pirmo reizi karjerā sasniedza sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra «Australian Open» pusfinālu, kurā spēkosies ar Lielbritānijas pārstāvi Endiju Mareju.

25 gadus vecais tenisists, kas izlikts ar 14. numuru, ceturtdaļfinālā ar 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 pārspēja francūzi Gaelu Monfisu, kam bija 23. numurs. Mačs ilga divas stundas un 17 minūtes.

Raoničam šī bija devītā uzvara pēc kārtas.

Līdz ar šo panākumu Raoničs kļuva par pirmo kanādieti, kas spējis iekļūt «Australian Open» spēcīgāko četru tenisistu skaitā jeb sasniegt pusfinālu. Šī ir otrā reize, kad Raoničs spēlēs «Grand Slam» pusfinālā. Pirmā bija pirms diviem gadiem Vimbldonā.

«Ir lieliska sajūta. Kanādā teniss strauji attīstās, un man ir liels gods būt daļai no tā,» korta intervijā teica Raoničs.

Tikmēr citā ceturtdaļfināla spēlē iepriekš ar otro numuru izliktais skots Endijs Marejs ar 6:3, 6:7 (5), 6:2, 6:3 apspēlēja spāni Davidu Ferreru, kam sacensībās bija astotais numurs.

Otrajā pusfināla pārī par vietu finālā cīnīsies ATP ranga līderis, pieckārtējais «Australian Open» čempions serbs Novāks Džokovičs un Šveices tenisa leģenda Rodžers Federers, kas Melburnā triumfējis četras reizes.

Austrālijas atklātais čempionāts risinās cietā jeb hard seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 44 miljoni Austrālijas dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu