Augušas Latvijas basketbolistu izredzes spēlēt OS kvalifikācijā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saskaņā ar Itālijas laikraksta «Tuttosport» ziņām, divus no trim 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu (OS) vīriešu basketbola kvalifikācijas turnīriem uzņems Serbija un Filipīnas, ceturtdien vēsta basketbola ziņu portāls «Sportando».

Ja vienu no turnīriem uzņems Serbija, tad vietu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā iegūs arī Latvija, kura palika astotā - no Eiropas pirmā aiz svītras pēc septembrī notikušā Eiropas čempionāta. Serbija Eiropas čempionātā ieguva ceturto vietu, bet septīto vietu ieņēma Itālija, kuru kā ļoti ticamu trešā kvalifikācijas turnīra rīkotāju arī min «Sportando». Tas vēl vairāk palielina Latvijas izredzes iekļūt starp 18 komandām.

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) par trīs kvalifikācijas turnīru rīkotājām lems 19. janvārī.

Kvalifikācijas turnīri risināsies no 4. līdz 10. jūlijam. Katrā no tiem piedalīsies sešas komandas un kuru uzvarētājas iegūs trīs atlikušās vakances olimpiskajā turnīrā. Bez Serbijas, Itālijas un Filipīnām uz sarīkošanu pretendē arī Čehija, Vācija un Turcija.

Olimpiskajām spēlēm jau kvalificējušās vīriešu basketbola komandas no ASV, Brazīlijas, Austrālijas, Nigērijas, Venecuēlas, Argentīnas, Spānijas, Lietuvas un Ķīnas.

Kvalifikācijas turnīrā vietu nodrošinājušas Francija, Serbija, Grieķija, Itālija, Čehija, Angola, Tunisija, Senegāla, Kanāda, Meksika, Puertoriko, Filipīnas, Irāna, Japāna un Jaunzēlande.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu