Porziņģa 9+9 nepalīdz «Knicks» otro reizi pārspēt «Bulls»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva deviņus punktus un iekrāja deviņas atlēkušas bumbas, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas «Knicks» nespēja otro reizi divu nedēļu laikā pārspēt Čikāgas «Bulls».

«Knicks» izbraukumā ar 81:108 (18:34, 32:22, 23:21, 8:31) zaudēja spēcīgajai «Bulls» vienībai, kuru tieši pirms divām nedēļām ar 107:91 uzvarēja savā laukukmā.

Ņujorkas klubs iepriekšējā mačā savā laukumā ar 108:96 uzveica Detroitas «Pistons», taču pirms tam tika piedzīvota četru zaudējumu sērija. Tikmēr «Bulls» šis bija jau trešais panākums pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 19 sekundes, realizējot trīs no 11 divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. No soda līnijas latvietis nemeta. Tāpat Porziņģa kontā viena rezultatīva piespēle, divas personīgās piezīmes, viena pārtverta bumba, viena kļūda un viens bloķēts metiens.

Rezultatīvākais «Knicks» rindās ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Ņujorkas vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs. Tikmēr 18 punktus pievienoja Hosē Kalderons, bet ar 11 punktiem izcēlās Lenss Tomass.

Savukārt «Bulls» labā 23 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles veica Džimijs Batlers, bet ar 17 punktiem izcēlās Melnkalnes basketbolists Nikola Mirotičs un spānis Po Gasols, kuriem attiecīgi arī septiņas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas

Šajā cīņā nepiedalījās Žoakims Noā, kurš guvis pleca savainojumu, bet abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē izcēlās ar 21 punktu.

Cīņas sākumā veiksmīgāki bija «Bulls» basketbolisti, taču cīņas gaitā «Knicks» atspēlēja 17 punktu starpību. Tiesa, drausmīgās noslēdzošās ceturtdaļas dēļ Ņujorkas klubs tomēr piedzīvoja zaudējumu.

Spēles sākumā «Bulls» guva 11 punktus pēc kārtas, kā rezultātā izvirzījās vadībā ar 11:0. Pirmo grozu ņujorkiešiem pēc četrām nospēlētām minūtēm realizēja Porziņģis, kurš bija precīzs no tuvās distances. Turpinājumā viesu komandas pārsvars pieauga līdz pat 16 punktiem. Tieši pirms Mirotiča realizētā tālmetiena, kas panāca 20:4, Porziņģis pameta laukumu.

Pirmajā puslaikā Porziņģis laukumā iznāca vēl uz astoņām minūtēm, gūstot vēl piecus punktus, līdz ar to palīdzot savai komandai pietuvoties pretiniekiem un puslaiku noslēgt ar 50:56. Tiesa, vienu brīdi «Bulls» rezultāta pārsvars pieauga līdz pat 17 punktiem (50:33).

Neizšķirts šajā mačā tika panākts trešā ceturkšņa vidū, kad Kalderons realizēja vienu soda metienu un panāca 65:65. Turpinājumā arī Porziņģis guva divus punktus, izvirzot savu komandu vadībā ar 67:65, bet vairāk šajā spēles nogrieznī neizcēlās, līdz ar to nepilnas divas minūtes līdz tā beigām tika nomainīts.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Porziņģis laukumā atgriezās uz trim minūtēm un 47 sekundēm, veicot vienu kļūdu un netrāpot divus metienus. Vairāk latvietis laukumā neatgriezās.

Ar 15 uzvarām 34 spēlēs «Knicks» ir 12.pozīcijā Austrumu konferencē, kamēr «Bulls» ar 19 panākumiem 31 duelī ir ceturtā.

Turpinājumā «Knicks» svētdien savā laukumā spēkosies pret Atlantas «Hawks» vienību. Savukārt divas dienas vēlāk komandas atkārtoti tiksies Atlantā. Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļā Ņujorkas klubs, spēlējot pret «Hawks», izsēja 15 punktu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu ar 98:117.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu