Nīderlandes futbola leģenda Kruifs pārliecināts par uzvaru cīņā ar plaušu vēzi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola leģenda Johans Kruifs ir pārliecināts par savu uzvaru cīņā ar plaušu vēzi, kas viņam tika konstatēts oktobrī.

Medijos informācija, ka 68 gadus vecajam Kruifam konstatēts plaušu vēzis, parādījās pagājušā mēneša otrā pusē.

«Man tā ir cīņa, taču esmu pārliecināts, ka man tajā izdosies uzvarēt,» pauda Kruifs, pirmo reizi uzrunājot medijus pēc vēža konstatēšanas. Šobrīd bijušais Nīderlandes futbolists jau ir izgājis pirmo ķīmijterapiju. «Pēc pirmās reizes jūtos labi. Man nebija nekādu problēmu. Uzskatu, ka ķīmijterapija ir mans draugs, jo tā palīdz tikt galā ar vēzi. Esmu pilnībā pārliecināts, ka viss būs kārtībā.»

Kruifs 1974.gadā palīdzēja Nīderlandes izlasei sasniegt Pasaules kausa izcīņas finālu, bet kopā ar dzimtenes klubu Amsterdamas «Ajax» viņš trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņā, kas šobrīd pazīstama kā UEFA Čempionu līga.

Nīderlandes futbola leģenda pēc futbolista karjeras beigām kļuva par treneri, vispirms pārņemot «Ajax» komandas grožus, bet pēc tam vairākus gadus trenēja arī Spānijas grandu «Barcelona». Kopā ar šo vienību viņam izdevās četras reizes pēc kārtas kļūt par valsts čempionu, kā arī 1993.gadā pirmo reizi šo klubu aizveda līdz Eiropas kausam.

Kā pēdējais trenera darbs Kruifam bija Katalonijas izlase, ko viņš vadīja no 2009. līdz 2013.gadam.

Kā futbolists Kruifs karjeras laikā trīs reizes ieguva «Ballon d'Or» balvu, ko tobrīd pasniedza Eiropas labākajam futbolistam.

Kruifam jau 1991.gadā tika veikta sirds operācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu