Repsol Honda: Rosi tīši nogāza Markesu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Leģendārais «MotoGP» itāļu braucējs Valentīno Rosi apzināti iespēris Markam Markesam pasaules motošosejas čempionāta 17.posmā, uzskata Markesa pārstāvētā komanda «Repsol Honda».

Kā zināms, iepriekšējā posmā, kas norisinājās Malaizijā, «Movistar Yamaha» braucējs Rosi septītajā aplī izraisīja avāriju ar pašreizējo čempionu Markesu, kā dēļ spānim nācās izstāties no sacīkstēm. Savukārt pats Rosi finišēja trešajā pozīcijā.

«Viņa stūres rokturis aizskāra manu kāju, kas noslīdēja. Motocikls nevar avarēt vien tāda pieskāriena dēļ,» pēc sacensībām sadursmi komentēja «Movistar Yamaha» braucējs Rosi.

Tikmēr Markesa pārstāvētā «Repsol Honda» komanda nākusi klajā ar tehniskajiem datiem, kas pierāda, ka Rosi spēriena rezultātā spānis piedzīvoja avāriju.

«Tas ir skaidrs, ka Rosi tīšām grūda Markesu ārpus trases, kas ir pretēji noteikumiem, tādējādi viņam nebija nekādas citas iespējas, kā izbraukt ārā,» teica «Repsol Honda» viceprezidents Suhejs Nakamoto.

«Dati no Markesa motocikla rāda, ka, lai gan viņš mēģināja izvairīties no sadursmes ar Rosi, spēkrata bremžu svira saņēma triecienu, kā dēļ nobloķējās priekšējais ritenis, kas bija iemesls avārijai. Uzskatam, ka šis spiediens bija Rosi spēriena rezultātā,» uzsvēra Nakamoto.

Par izraisīto sadursmi sacensību direktori piešķīra Rosi trīs soda punktus. Tā kā viņam jau bija viens soda punkts, tad kopā četri soda punkti itālim nozīmē pēdējo starta vietu noslēdzošajā sezonas posmā Valensijā, kas notiks šajā nedēļas nogalē.

Kā zināms, piektdien Rosi iesniedza apelāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas solīja pieņemt lēmumu nedēļas laikā. Iesniegtajā apelācijā viņš lūdz anulēt piešķirto sodu vai to samazināt no trim uz vienu punktu.

Tikmēr Spānijas valsts sekretārs sporta jautājumos Migels Kardenals medijiem atklāja, ka cer uz «godīgas spēles» noteikumiem «MotoGP» sezonas pēdējā posmā Valensijā.

Kopvērtējumā pašlaik Rosi rēķinā ir 312 punkti, kas ļauj būt līderim, bet vien piecus punktus no viņa atpaliek komandas biedrs Horhe Lorenso, bet trešais ar 222 punktiem ir Markess.

Rosi vēl joprojām cer tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir pašlaik vecākais «MotoGP» braucējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu