Zabajevs ar Skujiņu dalīs Latvijas čempiona troni MMA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēc gada pauzes ringā atgriezīsies kādreizējais Latvijas vieglā svara MMA reitingu līderis rīdzinieks Mihails Zabajevs (7-5-0), kurš 14. novembrī Tukumā cīnīsies par šobrīd vakanto Latvijas čempiona jostu vieglajā svarā (-70 kg) ar jelgavnieku Robertu Skujiņu (4-6-1).

Pazīstamā trenera, pasaules čempionāta sambo medaļnieka Vladislava Čerņavska audzēknis Mihails Zabajevs jau vienreiz bijis Latvijas čempiona godā. Tas notika 2009. gadā, kad no troņa viņš gāza daugavpilieti Juriju Karpenko (1-9-0).

Jau pirmajā titula aizstāvēšanas cīņā Zabajevs zaudēja čempiona jostu, piekāpjoties titulētajam kuldīdzniekam Nikolajam Haustovam (8-4-0), kurš par Latvijas čempionu kļuva otro reizi.

Pēc tam Mihaila karjerā sekoja zaudējumi cīņās pret šobrīd Baltijas valstīs labi pazīstamajiem Ignu Barisu (7-2-1) un Edgaru Skrīveru (10-2-0), pēc kā rīdzinieks MMA cīņās četriem gadiem paņēma pauzi.

Atgriešanās cīņa profesionālajā sportā Zabajevam notika 2014. gadā Saldū pret Žanu Barsukovu (1-3-1), kurā viņš izcīnīja ātru uzvaru, lietojot sāpju paņēmienu, taču guva savainojumu, kura dēļ ilgi nevarēja atgriezties ringā.

Mihails atkal atguvis formu un veselību, lai 14. novembrī Tukumā šovā «FREON: Milžu cīņas 4» stātos pretī sīkstajam Robertam Skujiņam, kurš vairumu savas karjeras gadu aizvadījis Anglijā.

Jelgavnieks savulaik trenējies kopā ar pasaules otras ietekmīgākās MMA organizācijas «Bellator» cīkstoņiem Džeimsu Tomsonu (20-14-0) un Lintonu Veselu (15-5-0), bet, pārcēlies atpakaļ uz dzīvi Latvijā, viņš trenējas klubā «Sparta». Pēdējā laikā Roberts bieži aizvadījis sparingus ar MMA čempionu Edgaru Skrīveri, kurš nesen devās uz Taizemi, un kikbokseri, fitnesa treneri Jāni Ziediņu.

«Mani neinteresē tituli, taču cīņā ar tik spēcīgu pretinieku, kāds ir Zabajevs, tas viennozīmīgi ir papildu stimuls,» atzīmēja Skujiņš, kurš savā pēdējā MMA cīņā uzveica lietuvieti Daiņu Gedvilu (1-2-0), bet pirms tam cīnījās neizšķirti ar Kanādā dzīvojošo francūzi Semiju ben Amoru (6-0-1).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu