Pedrosa izcīna pirmo «pole-position» «MotoGP» sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu braucējs Danijs Pedrosa no «Repsol Honda» komandas sestdien izcīnīja uzvaru Malaizijā notiekošā pasaules motošosejas čempionāta 17.posma kvalifikācijā prestižākajā «MotoGP» klasē, tiekot pie sava pirmā «pole-position» sezonā.

Pedrosa 5,5 kilometrus garo apli veica minūtē un 59,053 sekundēs, par 0,409 sekundēm apsteidzot pašreizējo pasaules čempionu un savu komandas biedru Marku Markesu no Spānijas.

Tikmēr no trešās starta pozīcijas sacensības sāks kopvērtējuma līderis Valentino Rosi no «Movistar Yamaha» komandas, kuram vien 0,011 sekundes zaudēja sīvākais kopvērtējuma konkurents un komandas biedrs Horhe Lorenso, bet sacensības viņš sāks tikai no otrās rindas.

Sezonas priekšpēdējais posms risināsies svētdien un uz kopvērtējuma titulu palikuši vairs tikai divi pretendenti.

Kā zināms, pirms nedēļas Austrālijā Lorenso izcīnīja otro vietu aiz Markesa un kopvērtējuma deficītu aiz pieredzējušā Rosi samazināja līdz 11 punktiem. Rosi cer tikt pie desmitā pasaules čempiona titula, bet pirmā kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka viņš ir šī brīža vecākais «MotoGP» braucējs.

Kopvērtējumā pašlaik Rosi rēķinā ir 296 punkti. Viņam ar 285 punktiem seko Lorenso, bet trešais ar 222 punktiem ir Markess.

Sezonas noslēdzošais posms 8.novembrī risināsies Spānijas pilsētā Valensijā, tomēr Rosi titulu var garantēt jau šonedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu