WRC leģenda Lēbs piedalīsies Dakāras rallijreidā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Deviņkārtējais pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētājs Sebastjans Lēbs no Francijas nākamā gada janvārī izmēģinās savus spēkus Dienvidamerikā notiekošajā Dakāras rallijreidā.

Lēbs jau iepriekš šogad Marokā testēja «Peugeot 2008 DKR» automašīnu, un tagad viņš vienojies par sadarbību ar franču autobūvētāju. Sacensībās Lēbs piedalīsies ar savu ilggadējo stūrmani Danielu Elēnu.

«Motoru sportu atklāju tikai 18 gadu vecumā, kad sāku piedalīties pirmajos rallijos. Kopš tā laika mani interesējuši visdažādākie motoru sporta notikumi un Dakāra ir viens no tiem,» izteicies Lēbs, kurš pašlaik startē pasaules salonauto čempionātā (WTCC). «Man būs liels izaicinājums braukt tuksnesī. Dakāra ir pilnīgi atšķirīga no sacensībām, kurās piedalos pašlaik.»

Pirmās rallijreida sacensības Lēbam plānotas jau šajā nedēļas nogalē, kad viņš piedalīsies Marokas rallijā.

«Peugeot» komanda 2016.gada Dakāras rallijreidam izvirzījusi ļoti ambiciozus mērķus, jo citas tās automašīnas stūrēs divkārtējais WRC čempions un 2010.gada Dakāras uzvarētājs Karloss Sainss no Spānijas, vienpadsmitkārtējais (sešreiz ar motociklu, piecreiz ar automobili) Dakāras čempions Stefans Peteransels no Francijas, kā arī pieckārtējais šo sacensību čempions motociklu ieskaitē Sirils Desprē, kurš arī nāk no Francijas.

2016.gada Dakāras rallijreids 3.janvārī sāksies Buenosairesā. Sacensības risināsies Argentīnas un Bolīvijas teritorijās, noslēdzoties 16.janvārī.

Kā zināms, pašlaik 41 gadu vecais Lēbs savu pēdējo pilno sezonu WRC čempionātā aizvadīja 2012.gadā, devīto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Viņš ir visu laiku titulētākais rallija braucējs.

Lēbs savas karjeras laikā izmēģinājis spēkus dažādās autosacīkšu disciplīnās, tostarp leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, kur tieši ar «Peugeot» prototipu «208 T16» izcīnīja uzvaru absolūtajā vērtējumā. Lēba uzrādītais laiks 20 kilometrus garajā trasē bija 8 minūtes un 13,878 sekundes un šis rekords, šķiet, tik drīz vis nekritīs.

No labās: Sebastjans Lēbs un stūrmanis Daniels Elena
No labās: Sebastjans Lēbs un stūrmanis Daniels Elena Foto: Peugeot
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu