Pasaules kausa pusfinālā tiksies Francija ar Serbiju (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas nacionālā vīriešu basketbola komanda pēc 60 gadu pārtraukuma spējusi iekļūt Pasaules kausa pusfinālā. Ceturtdaļfināla mačā francūži ar 65:52 pieveica turnīra mājinieci Spāniju.

Uzvarētāju rindās spēka uzbrucējs Boriss Diavs guva 15 punktus, bet 13 punktus iekrāja Tomā Ertels.

Tikmēr Spānijas komandā 17 punkti un 8 atlēkušās bumbas centra/spēka uzbrucēja Pau Gasola kontā, bet saspēles vadītājs Huans Karloss Navaro pievienoja 10 punktus.

Francijas valstsvienība dominēja cīņā zem groziem, savācot 50 atlēkušās bumbas, kamēr mājinieki izcīnīja vien 28. Arī gandrīz visos pārējos nozīmīgākajos statistikas rādītājos pārāka bija Francija.

Francijas izlases labākais sasniegums Pasaules kausā uzrādīts tālajā 1954. gadā, kad komanda izcīnīja ceturto vietu.

Pusfinālā Francijas izlase spēkosies ar Serbijas valstsvienību, kas ceturtdaļfināla mačā ar 84:56 ļoti pārliecinoši pārspēja Brazīliju.

Teicamu sniegumu uzvarētājiem demonstrēja saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kurš guva 23 punktus, bet ar 12 punktiem izcēlās talantīgais Bogdans Bogdanovičs. Savukārt brazīliešiem rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 12 punktiem bija Andersons Varežau.

Serbija pēdējo reizi par pasaules čempioni kļuva 1998. un 2002. gadā.

Otrajā pusfināla pārī spēkiem mērosies Lietuvas un ASV valstsvienība. Duelis risināsies ceturtdien.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu