Lietuvas un Serbijas izlase sasniedz PČ ceturtdaļfinālu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LLUIS GENE / AFP

Pasaules čempionāta basketbolā ceturtdaļfinālu svētdien sasniedza Lietuvas un Serbijas izlases.

Lietuva astotdaļfināla mačā ar 76:71 (23:9, 13:17, 22:24, 18:21) pieveica Jaunzēlandi.

Pirms pēdējām desmit minūtēm lietuvieši bija vadībā ar 58:50, tomēr ceturto ceturtdaļu Jaunzēlande iesāka ar izrāvienu 9:0. Vēl divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 65:65, tomēr atlikušajā laikā lietuvieši cīņu noveda līdz panākumam.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Jons Valančūns, bet 11 punktus pievienoja Martīns Pocjus.

Savukārt jaunzēlandiešiem ar 26 punktiem izcēlās Korijs Vebsters.

Ceturtdaļfinālā Lietuva sacentīsies ar Turciju vai latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenēto Austrāliju.

Tikmēr Serbija savā astotdaļfināla cīņā ar 90:72 (23:20, 23:22, 18:13, 26:17) pēdējā ceturtdaļā salauza Grieķijas pretestību.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Bogdans Bogdanovičs, 16 punktus pievienoja Miroslavs Raduljica, bet ar 13 punktiem izcēlās Milošs Teodosičs. Savukārt grieķiem 14 punktus iemeta Niks Kalatess.

Ceturtdaļfinālā Serbija tiksies ar Argentīnas un Brazīlijas dueļa uzvarētājiem.

Sestdien zvaigžņotā ASV vīriešu basketbola izlase ar rezultātu 86:63 pārspēja Meksiku, bet ceturtdaļfinālā spēkosies ar Slovēniju, kas ar 71:61 uzveica Dominikānas Republiku. Savukārt sacensību saimniece Spānija ar 89:56 pārliecinoši pieveica Senegālu, bet tagad sacentīsies ar Franciju, kas saistošā spēles izskaņā ar 69:64 uzvarēja Horvātiju.

Pēc grupu turnīra no sacensībām izstājās Irāna, Ēģipte, Filipīnas, Puertoriko, Ukraina, Somija, Angola un Dienvidkoreja.

Turnīrs ilgs līdz 14.septembrim.

Pasaules spēcīgākās komandas spēcīgāko komandu noskaidro reizi četros gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā, kad sacensības vēl tika dēvētas kā pasaules čempionāts, ASV izlase finālā ar 81:64 apspēlēja sacensību saimnieci Turciju, bet trešo vietu izcīnīja Lietuva.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu