Saldū noskaidroti Superkausa sezonas čempioni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Aizvadīta motokrosa seriāla «Monster Energy Superkauss» septītā sezona un noskaidroti čempiontitulu īpašnieki!

Svētdien, jau piekto reizi pēc kārtas, «Superkauss» sezonas pēdējais posms norisinājās «Bērzu» mototrasē. Lieliskos laika apstākļos un vairāku tūkstošu fanu priekšā par 2015.gada čempioniem komandu ieskaitē tika kronēti «MX Moduls» sportisti, kuri čempiontitulu spēja izcīnīt pēc gada pārtraukuma. Otro gadu pēc kārtas par čempionu prestižākajā «MXPro» klasē kļuva Dāvis Ivanovs, «Jauniešu» klasē, ne bez tiesnešu iejaukšanās, par čempionu ir pasludināts Elgars Jonass, «Junioru» klasē triumfēja Patriks Uzuls, «Kvadru» klasē Raivis Sootee, bet «Senioru» klasē nekādas cerības konkurentiem nedeva Latvijas motokrosa leģenda Leons Kozlovskis - arī viņš 2015.gada «Superkauss» čempions, TVNET pavēstīja Nacionālās motosporta asociācijas pārstāvis Aigars Liepa.

Finālposma sacensības «MXPro» klasē norisinājās ar interesantām cīņām, taču «Bērzos» savu pārākumu pārliecinoši demonstrēja Matīss Karro, kurš izcīnīja uzvaras visos trīs finālbraucienos. Piesardzīgu, bet pārliecinošu sniegumu demonstrēja Davis Ivanovs, jo viņa pārsvars pirms finālposma bija ievērojams un mērķis bija izcīnīt uzvaru sezonas kopvērtējumā, taču arī šāda saprotama piesardzība ļāva Dāvim kāpt uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena. Trešo vietu izcīnīja vēl viens «MX Moduls» komandas sportists Kārlis Sabulis, kuram šis ir augstākais sasniegums «MXPro» klasē. Kārlim visos trīs braucienos bija principiāla cīņa ar Tomu Macuku, kurš pirms fināla no Sabuļa atpalika vien 2 punktus. Pirmajā braucienā Sabulis trešais, Macuks ceturtais, otrajā diemžēl Toms piedzīvoja kritienu un trešais brauciens kļuva par nosacītu formalitāti, raugoties no sezonas kopvērtējuma situācijas - tajā, uzrādot lielisku ātrumu un dienas ātrāko apļa laiku, otrajā vietā uzreiz aiz Karro finišēja Macuks, bet Sabulis finiša līniju šķērsoja trešais. Tas ļāva sezonas kopvērtējumā Sabulim izcīnīt augsto trešo vietu, bet Macukam šoreiz jāsamierinās ar izcīnīto ceturto pozīciju. Diemžēl finālposmā nestartēja Tanels Leoks, kuram dienu iepriekš Igaunijas čempionātā «beidzās» motocikls, un titulētais igaunis bija palicis bez konkurētspējīgas tehnikas.

«Senioru» klasē savu uzvaru sēriju turpināja Leons Kozlovskis, kas viņam ļāva pārliecinoši triumfēt arī posma kopvērtējumā. Otro vietu finālposmā izcīnīja Raivo Freibergs, bet trešo Ronalds Baldiņš.

Sīvas cīņas norisinājās «Kvadru» klasē, kur abos braucienos top3 sportisti finišēja piecās sekundēs. Uzvaru posmā izcīnīja Ralfs Reinfelds, otrais Kārlis Bole, bet trešais Raivis Sotē. Izcīnītā trešā vieta ļāva Sotē nosargāt pirms fināla iekrāto pārsvaru un kļūt par 2015.gada čempionu.

«Junioru» klasē finālā abos braucienos pārliecinoši uzvarēja Ralfs Edgars Ozoliņš un izcīnīja uzvaru posmā. Par čempionu 2015.gadā kļuva Patriks Uzuls, kuram Brocēnos otrā vieta.

Foto: Jānis Pastars

Liela intriga pirms finālposma valdīja «Jauniešu» klasē - kā līderis uz finālu devās Harijs Suharževskis, un viņa pārsvars pār Elgaru Jonasu bija seši punkti. Pirmā brauciena startā Jonass krita un braucienu iesāka pēdējais, taču, demonstrējot trasē lielisku sniegumu un ātrumu, finišu sasniedza otrajā vietā, apsteidzot savu sīvāko konkurentu cīņā par titulu, kurš finišēja trešais. Pirms pēdējā brauciena Suharževska pārsvars pieci punkti... Otrajā braucienā pirmo apli kā līderis veic Jonass, bet Suharževskis vien sestais - pie šāda scenārija Jonass kļūtu par čempionu. Otrajā aplī Suharževskis atkrīt uz septīto vietu, vēl vairāk sarežģījot sev situāciju, taču tad kļūdās Čudarāns, vēlāk Bitītis un Suharževskis finišē piektais, ar ko pietiek, lai par vienu punktu kopvērtējumā pārspētu Jonasu. Šķita, ka dramatiskā intriga ir atrisināta, taču tad tika saņemts protests pret Suharževski, kurš kādā no trases elementiem esot ignorējis dzeltenos karogus. Tiesneši pārkāpumu apstiprina, un Suharževskim 10 vietu sods otrajā braucienā. Čempions - Elgars Jonass...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu