Bērzu mototrasē norisināsies «Monster Energy Superkausa» fināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raivis Trečaks

Svētdien, 13.septembrī, Brocēnu novada «Bērzu» mototrasē norisināsies motokrosa seriāla «Monster Energy Superkauss» septītās sezonas finālposms, kurā motokrosa meistari no visas Baltijas noskaidros 2015.gada sezonas čempionus piecās motociklu klasēs.

Finālposma norise «Bērzu» trasē ir kļuvusi par «Superkauss» seriāla tradīciju, un tam ir objektīvi iemesli - Brocēnu un Saldus novads jau daudzus gadu desmitus Latvijas motokrosā tiek uzskatīti par neoficiālu Latvijas motokrosa centru, no kura cēlušies daudzi izcili motokrosa meistari, un šajā reģionā grūti būs atrast cilvēku, kurš kaut reizi nebūtu bijis motokrosa sacensībās, norāda Nacionālās motosporta asociācijas pārstāvis Aigars Liepa.

Iepriekšējo gadu

pieredze rāda, ka tieši finālposms «Bērzos» ir skatītāju iecienītākais un apmeklētākais posms,

un organizatori cer, ka izņēmums nebūs arī šis gads.

Šogad seriāla «Superkauss» čempioni tiek noskaidroti četru posmu kopvērtējumā - sezona tradicionāli sākās maija pirmajā dienā Valmierā, divas dienas pirms Jāņiem otrais posms norisinājās Zaķusalā, augusta vidū pirmo reizi posms notika Madonas «Smeceres sila» trasē, bet punkts sezonai, kā ierasts, tiks pielikts Brocēnu novada «Bērzos».

Foto: Raivis Trečaks

Raugoties kopvērtējuma rezultātos pirms noslēdzošā posma, redzam, ka

ar viskomfortablāko pārsvaru uz finālposmu dosies MXPro klases līderis un pērnās sezonas čempions Dāvis Ivanovs,

kurš savu tuvāko sekotāju un komandas biedru Matīsu Karro apsteidz par 23 punktiem. Kā atceramies, tad Karro nepaveicās Rīgas posmā, kur viņu pievīla tehnika, bet Dāvis visus 9 šīs sezonas braucienus aizvadījis ļoti stabili un pelnīti atrodas kopvērtējuma tabulas pašā virsotnē. Karro pārsvars pār trešo vietu ir 15 punkti, un to ieņem vēl viens «MX Moduls» komandas sportists Kārlis Sabulis. Taču no Kārļa tikai par punktu atpaliek titulētākais Igaunijas sportists Leoks, bet par diviem Toms Macuks, kurš sezonas otrajā pusē rāda ļoti atzīstamu sniegumu un noteikti centīsies ielauzties kopvērtējuma TOP 3.

Kopvērtējuma sestajā vietā pirms finālposma lasāms Ivo Šteinberga vārds, bet nākamās divas ailītes aizņem komandas biedri no «Rodeo MX RT» – Dāvis Līvs un Prīts Ratseps. Kā redzams,

«Bērzu» mototrasē mūs visus gaida trīs aizraujoši braucieni, kuros paredzami vairāki aizraujoši mikrodueļi.

Protams, galvenais favorīts uz uzvaru kopvērtējumā ir Dāvis Ivanovs, kurš pats atzīst, ka noslēdzošajā posmā jābrauc apdomīgi un jācenšas pārsvaru nosargāt. Kā šī apdomība izpaudīsies brīdī, kad kritīs starta barjera un vairāk nekā 20 Baltijas top sportisti dosies trasē, - to redzēsim 13.septembrī.

Pārējās klasēs līderu pārsvars pār sekotājiem nav tik liels, taču jāpiemin, ka iespējas to sadeldēt citās klasēs arī ir mazākas, jo tiek aizvadīti divi braucieni atšķirībā no MX Pro klases. Visai komfortabli pirms fināla var justies «Kvadru» klases līderis Raivis Sootee, kurš otrajā vietā esošo Valteru Dišleru-Kirilko apsteidz par 11 punktiem. Vēl lielāku pārsvaru ir iekrājis «Junioru» klases titula pretendents Patriks Uzuls, kuram 15 punktu pārsvars pirms noslēdzošajiem diviem braucieniem.

Mazliet saspringtāka situācija «Senioru» klasē - līderis Leons Kozlovskis Ronaldu Baldiņu apsteidz par deviņiem punktiem, taču ir izcīnījis pārliecinošas uzvaras visos sešos sezonas braucienos un ir lieliskā formā, par ko liecina augstā piektā vieta pasaules čempionātā, klasē, kurā sacenšas vīri pēc 40. Tikai kāds misēklis var Leonam patraucēt ceļā pēc titula, jo jāatzīst - konkurentiem šobrīd tas nav pa spēkam.

Vissaspringtākā situācija izveidojusies «Jauniešu» klasē, un tā jau kļūst par tradīciju.

Pērn finālā Saldū līdz pēdējiem trases centimetriem notika cīņa starp Elgaru Jonasu un Gati Būmani. Mazliet ātrāks un veiksmīgāks pērn bija Būmanis, kurš šogad jau startē MX Pro klasē, taču Jonass otro gadu pēc kārtas mērķtiecīgi cīnās par titulu. Elgars uzvarēja pirmajos divos posmos Valmierā un Rīgā, taču pilnīgi «apmaldījās» starp «Smeceres sila» priedēm - visu iekrāto pārsvaru Madonā pazaudēja un uz finālposmu spiests doties kā vicelīderis, par sešiem punktiem atpaliekot no Harija Suharževska, kurš Madonā izcīnīja pirmo uzvaru «Superkauss» karjerā. Priekšā aizraujoši divi braucieni, kuros viss vēl var mainīties.

Septembra otrās nedēļas nogalē «Bērzos» valdīs motokrosa svētki, kuros katrs ir aicināts piedalīties un atbalstīt savus favorītus trasē. Sacensību pirmie kvalifikācijas braucieni sāksies plkst 9.00, bet finālbraucienu pirmais starts tiks dots 12:00. Sestdienā, dienu pirms sacensībām, k/n «Ciecere» notiks «preparty» ballīte, kurā par motokrosa fanu izklaidi rūpēsies DJ Ziggy!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu