Belineli un Galināri aptur spēcīgo Spāniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē otrdien notikušajā Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra C apakšgrupas mačā aizvadīta ļoti rezultatīva cīņa, kurā Itālija ar 105:98 (19:20, 23:25, 31:18, 32:35) pieveica Spānijas izlasi.

Pirmais puslaiks tika aizvadīts ļoti sīvi, abām komandām vairākkārt atrodoties vadībā. Tiesa, trešās ceturtdaļas sākumā desmit punktu izrāviens padevās itāļiem (57:47). Šāda rezultāta starpība bija arī iesākot noslēdzošo ceturksni (73:63).

Spānijas izlase pēdējā ceturtdaļā centās pietuvoties itāļiem, taču tas neizdevās, jo abas komandas bija pārsteidzoši rezultatīvas un neviena no vienībām nevēlējās piekāpties.

Rezultatīvākais itāļiem ar 29 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Danilo Galinari, bet 27 punktus pievienoja Marko Belinelli. Tikmēr spāņiem 34 punktus un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Po Gasols.

Kā ziņots, otrdien zaudējumu piedzīvoja šīs apakšgrupas mājiniece Vācija, kas ar 75:80 (11:31, 13:10, 19:19, 32:20) piekāpās Turcijai.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas vācieši atradās iedzinējos ar rezultātu 11:31, turpinājumā vairs reāli neiesaistoties cīņā par uzvaru un ciešot otro neveiksmi trijos mačos, pat neskatoties uz pēdējo minūšu izrāvienu.

Turcijai ar 17 punktiem palīdzēja Džedi Osmans, ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Semihs Erdens, bet pa 15 punktiem iemeta Ersans Iljasova un naturalizētais Ali Muhameds.

Savukārt vāciešiem Deniss Šrēders izcēlās ar 24 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet Dirks Novickis pievienoja 15 punktus.

Kā zināms, citā B apakšgrupas mačā otrdien Serbijas izlase ar 92:64 (24:16, 18:16, 25:16, 13:8) sagrāva grupas pastarīti Islandi. Šī bija serbu trešā uzvara trijos mačos šajā apakšgrupu turnīrā, kas praktiski nodrošina ceļazīmi uz finālturnīru Francijā.

Serbija jau pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā, bet cīņas turpinājumā tikai palielināja savu pārsvaru, nevienu reizi neļaujot pretiniekiem izlīdzināt mača rezultātu vai izvirzīties vadībā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Nemanja Nedovičs, bet 13 punktus pievienoja Miroslavs Raduljica. Tikmēr Islandei ar 18 punktiem izcēlās Logi Gunnarssons.

Pirms turnīra sauktās par «nāves grupu» B apakšgrupas kopvērtējumā trīs panākumus trīs mačos izcīnījusi Serbija, bet Turcijai un Itālijai tagad ir divas uzvaras trijos mačos. Tikmēr Spānijai un Vācijai ir viena uzvara trijās cīņās, bet Islande trīs dueļos cietusi tikai zaudējumus.

Tikmēr C apakšgrupas mājiniece Horvātija otrdien svarīgā cīņā ar 73:55 (15:18, 15:14, 22:10, 21:13) pieveica Maķedonijas izlasi.

Pirmajā puslaikā abu komandu starpā ritēja sīva cīņa. Horvātija lūzumu panāca trešajā ceturtdaļā, kad pie rezultāta 40:39 guva vairākus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar desmit punktu pārsvaru (52:42).

Arī noslēdzošajā ceturksnī mājinieki turpināja demonstrēt veiksmīgu sniegumu, spējot palielināt rezultāta starpību līdz pat 20 punktiem (73:53).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Dario Saričs, bet 13 punktus pievienoja un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Bojans Bogdanovičs. Savukārt Maķedonijas labā ar desmit punktiem un piecām bumbām zem groziem izcēlās Predrags Samardziskis.

Savukārt citā C apakšgrupas otrdienas cīņā Grieķija ar 79:68 (25:15, 25:7, 11:26, 18:20) pārspēja Gruziju. Šajā mačā jau no pirmajām minūtēm uzvarētājs bija gandrīz skaidrs un grieķi izcīnīja trešo panākumu tikpat cīņās.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Niks Kalatess, bet pa 12 punktiem iemeta Kosts Kofs un Džanis Antetokoumps.

Savukārt Gruzijas rindās ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tornike Šengelija.

Kā zināms, pirms tam otrdien Slovēnija ar 81:74 (23:15, 18:14, 16:23, 24:22) apspēlēja Nīderlandes izlasi, gūstot savu otro panākumu šī turnīra trīs cīņās.

Pirmajā ceturtdaļā Slovēnija izvirzījās vadībā ar rezultātu 12:0, līdzīgu pārsvaru turot arī puslaika izskaņā (41:29). Trešās ceturtdaļas vidū Nīderlande beidzot panāca neizšķirtu (41:41), bet neizmantoja iespēju izvirzīties priekšā. Turpinājumā Nīderlandes basketbolisti vairākkārt panāca pretiniekus un izlīdzināja spēles rezultātu, taču vadībā tā arī neizdevās nokļūt.

Rezultatīvākais Slovēnijas rindās ar 16 punktiem bija Klemens Prepeličs, bet pa 13 punktiem pievienoja Jaka Blazičs un Zorans Dragičs, kuram tāpat arī sešas bumbas zem groziem. Tikmēr Nīderlandei 25 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Šarlons Klūfs, bet 19 punktus pievienoja un pie tikpat bumbām zem groziem tika Nikolass de Jongs.

C apakšgrupas līdere ar trim panākumiem trijos mačos ir Grieķija. Divas uzvaras trīs dueļos izcīnījusi Slovēnija un Horvātija, bet pa vienai uzvarai trijās cīņās ir Nīderlandei un Maķedonijai, bet bez uzvarām joprojām cīnās Gruzija.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu