Iespējams, slavenākais līkums F-1 kalendārā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no slavenākajiem un F-1 pilotu iecienītākajiem līkumiem sacensību kalendārā ir par Eau Rouge dēvētās upītes vārdā nosauktais kreisais pagrieziens Beļģijas SPA trasē.

Eau Rouge ir daļa no līkumu sērijas, ko sportisti veic, neatlaižot gāzi - ar vairāk nekā 300 kilometriem stundā. Būtībā tas ir šīs sērijas zemākais punkts, kam tūlīt seko slaids pagrieziens pa labi un augšup kalnā ar tam sekojošu tikpat «lēzenu» pagriezienu pa kreisi.

Līkumu sērija, ko par savu iecienītāko reiz nodēvējis arī septiņkārtējais F-1 čempions Mihaēls Šūmahers, svētdien atkal nonāca uzmanības centrā, jo izšķīra 2014.gada Beļģijas Lielās balvas iznākumu un palīdzēja pie trešās uzvaras ne tikai šajā sezonā, bet visā karjerā tikt austrāliešu sportistam Danielam Rikjardo no Red Bull vienības.

Eau Rouge ir interesants kā pašiem braucējiem, tā arī sacensību skatītājiem, jo šajā vietā lieliski ar skatu no malas var redzēt un izbaudīt formulu ātrumu un to, cik spēcīgi pie zemes bolīdus spiež aerodinamiskie spēki. Kā redzams zemāk pievienotajā video, formulu veikums Eau Rouge līkumu sērijā faktiski šķiet pārdabisks un neiespējams.

Jau ziņojām, ka svētdien Beļģijas Lielo balvu izcīnīja šosezon veiksmīgi startējošais Daniels Rikjardo. Viņa panākumu lielā mērā veicināja Mercedes vienības pilotu nesaskaņas trasē - jau otrajā aplī pēc neveiksmīga Niko Rosberga manevra tika pārsists Lūisa Hamiltona formulas aizmugurējais kreisās puses ritenis, bet pats Rosbergs bija spiests iebraukt boksos nolauzta priekšējā antispārna dēļ. Šajā situācijā kārtis trasē tika sajauktas no jauna un izveidojušos situāciju prasmīgi spēja izmantot Red Bull vienība ar Danielu Rikjardo priekšgalā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu