Aigars Šķēle pievienojies «VEF Rīga» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas izlases basketbolists Aigars Šķēle pievienojies valsts vicečempioniem «VEF Rīga», pavēstījis spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis. Abas puses noslēgušas vienošanos uz vienu gadu.

Pašlaik 21 gadu vecais Šķēle jau padsmitnieka gados devās uz Spāniju, sākotnēji spēlējot jauniešu līgā, bet vēlāk pievienojoties «Fuenlabrada» klubam un cīnoties tā fārmklubā. Pēc veselības problēmu sākšanās Šķēle ilgāku laiku pavadīja bez basketbola, bet 2013.gadā pievienojās «Barons kvartāls» komandai, kurā neizcēlās ar lielu spēles laiku.

Tikmēr iepriekšējā sezona basketbolista Armanda Šķēles jaunākajam brālim jau bija daudz sekmīgāka, kopā ar «Jūrmala»/«Fēnikss» vienību negaidīti izcīnot ceturto vietu Latvijas Basketbola līgā (LBL), un tieši Šķēle bija viens no šīs vienības līderiem. Aizvadītajās 46 cīņās Šķēle vidēji mačā guva 12,8 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un izpildīja 3,5 rezultatīvas piespēles.

Sekmīgais sniegums Šķēlem palīdzēja iekļūt Latvijas izlases kandidātu sarakstā, un svētdien viņš aizvadīja pirmo oficiālo spēli valstsvienībā, 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņā ar Zviedriju laukumā pavadot vienu minūti.

«Iepriekšējā sezona Aigaram bija pirmā pilnā sezona profesionāļa karjerā, kurā viņš demonstrēja atzīstamu sniegumu. Šobrīd viņš ir parādījis gatavību veikt nākamo soli savā karjerā, ko pierāda jau iekļūšana Latvijas valstsvienības sastāvā,» izteicies «VEF Rīga» galvenais treneris Nikolajs Mazurs. «Aigars ir neordināra stila spēlētājs, kas ir spējīgs mainīt spēles ritējumu. Sagaidām, ka viņš būs viens no rotācijas spēlētājiem mūsu komandas ārējā līnijā. Esam priecīgi par šādu papildinājumu «VEF Rīga» komandas sastāvam.»

«Šis ir solis augšup manā karjerā. Ceru, ka būs laba sezona, un darīšu visu, ko varēšu, lai tāda tā arī būtu,» piebildis pats Šķēle.

Zīmīgi, ka Šķēle nav spēlējis nevienā no Latvijas jaunatnes izlasēm.

Kā zināms, «VEF Rīga» komandas pirmajā oficiālajā pirmssezonas treniņā iepriekšējā nedēļā piedalījās Artūrs Strēlnieks, Kristaps Pļavnieks, Artūrs Bērziņš, Dāvis Geks, Anžejs Pasečņiks, Jānis Bērziņš un senegāliešu centra uzbrucējs Bamba Fals.

Tikmēr vēl četri «VEF Rīga» spēlētāji - Ingus Jakovičs, Mareks Mejeris, Ronalds Zaķis un Jānis Timma - ir Latvijas valstsvienības sastāvā.

Tāpat līgumu ar «VEF Rīga» noslēdzis arī amerikāņu aizsargs Kevins Dilards.

Sagaidāms, ka valstsvienībā aizņemtie basketbolisti «VEF Rīga» treniņiem pievienosies augusta beigās pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēguma.

Aizvadītās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām «VEF Rīga» ar 1-4 piekāpās «Ventspils» basketbolistiem. Tāpat VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Septembrī rīdzinieki startēs ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, pirmajā mačā tiekoties ar Francijas vicečempioniem «Strasbourg». Vienīgās ceļazīmes neiegūšanas gadījumā «VEF Rīga» spēkosies Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kur startēs Latvijas čempioni «Ventspils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu