Zināms, kuri sportisti pārstāvēs Latviju Nāciju kausā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26.un 27. septembrī Francijā norisināsies gada grandiozākās sacensības motokrosā - Nāciju kauss 2015. Savu izlases sastāvu paziņojusi arī Latvija, kuru Mareka Segliņa vadībā pārstāvēs Dāvis Ivanovs MX1 klasē, Pauls Jonass MX2 klasē un Matīss Karro MX Open klasē.

Visi trīs Latvijas izvēlētie pārstāvji ir starptautisku čempionātu dalībnieki,

Ivanovam un Jonasam startējot pasaules čempionātā, bet Karro – Lielbritānijas čempionātā. Sportistiem šī nebūs pirmā reize Nāciju sastāvā, un izvēli par labu viņiem skaidro Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas vadītājs Aldis Baltiņš:

«Kā katru gadu, arī šogad tika izvēlēts iespējami labākais sastāvs, un nevienam nav šaubu, ka šie trīs puiši šobrīd ir spēcīgākie braucēji Latvijā. Izvēle nebija grūta. Jāatzīmē, ka drošs izlases kandidāts bija Roberts Justs, kurš šogad rāda ļoti pārliecinošu un nobriedušu sniegumu, un tikai trauma liedza viņam doties uz Franciju. Paula Jonasa vārds komentārus neprasa, atrašanās pasaules čempionāta MX2 klases kopvērtējuma galvgalī runā pati par sevi, tādēļ ceram, ka Pauls būs mūsu līderis arī Francijas trasē. Matīss Karro un Dāvis Ivanovs rāda atzīstamu sniegumu Latvijas trasēs, tāpēc arī par viņu varēšanu jautājumu nebija un viņu atrašanās izlases sastāvā ir tikai likumsakarīga.

Foto: Publicitātes foto

Ar prieku varu paziņot arī to, ka izlases vadītāja pienākumus ir uzņēmies Mareks Segliņš, kura vārds motokrosa aprindās nav svešs. Jāatzīmē, ka Marekam pēc ilgāka pārtraukuma šī būs atgriešanās izlases vadītāja postenī, jo viņam jau ir vairākkārtēja pieredze izlases startu nodrošināšanā tiešu Nāciju kausa sacensībās.

Ļoti ceru, ka visiem izdosies parādīt savu labāko sniegumu un Latvijas vārds kārtējo reizi izskanēs pasaules mērogā, kā arī aicinu visus uz Latvijas čempionāta Superfināla posmu Cēsīs 6.septembrī, kur notiks ne tikai aizraujošas cīņas trasē ar visu trīs izlases dalībnieku piedalīšanos, bet arī 2015.gada Nāciju kausa izlases prezentācijas pasākums.»

Atgādinām, ka

Nāciju Motokross pasaules motokrosa apritē tiek pielīdzināts motokrosa olimpiskajām spēlēm,

kurās piedalās visas pasaules spēcīgākie motokrosa meistari. Un visa pasākuma «odziņa» ir tā, ka šajās sacensībās netiek vērtēts sportistu individuālais sniegums, bet cīņa notiek par ātrākās komandas/izlases nosaukuma iegūšanu. Sacensības notiek MX1, MX2 un MX OPEN klasēs, kur MX OPEN klasē var startēt ar MX1 vai MX2 klasei atbilstošu motociklu.

Foto: Publicitātes foto

Pirmajā sacensību dienā notiek kvalifikācijas braucieni pa klasēm, kur tiek noteiktas tās izlases, kas piedalīsies pamatsacensībās. Tām kvalificējas 19 labākās komandas un viena pievienojas no «pēdējās cerības» braucienā. Aizraujoša ir punktu skaitīšana, jo tās princips ir ļoti vienkāršs, bet efektīgs – pirmā vieta – 1 punkts, 2.vieta – 2 punkti, 33.vieta – 33 punkti. Izlasei punkti tiek summēti, un augstākā vietā ir tā komanda, kurai punktu skaits mazāks. Galvenajā sacensību dienā notiek trīs braucieni, MX1+MX2, MX2+MXOPEN un MX1+MXOPEN. Katrai izlasei tiek ņemti vērā 5 labākie rezultāti, un pēc tiem arī tiek noteikts uzvarētājs.

Pagājušajā gadā Nāciju čempionāts motokrosā norisinājās Latvijā, Ķeguma «Zelta Zirga» trasē un mūsu valsts vārdu tajā aizstāvēja Pauls Jonass, Matīss Karro un Roberts Justs, izcīnot 12. vietu. Par 2014.gada čempioniem zīmīgi kļuva Francijas pārstāvji, kuri šogad uzņems šos grandiozos motokrosa svētkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu