Šics: «Dinamo» sezonai ir gatava par visiem 100%

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» gaidāmajai regulārā čempionāta sezonai ir gatava par visiem 100%, uzsvēra komandas uzbrucējs Fēlikss Šics.

Pirmdien «Dinamo» tradicionālā pirmssezonas turnīra «Latvijas Dzelzceļa kauss» otrajā mačā ar 2:3 piekāpās pērnā gada uzvarētājai un Gagarina kausa finālistei Kazaņas «Ak Bars», ar kuru rīdzinieki nākamajā nedēļā spēkosies savā pirmajā jaunās sezonas spēlē.

«Bija laba spēle, jo labi sākām, taču grūtības sagādāja otrā un trešā trešdaļa, dažas maiņas vienkārši slidojām apkārt. Lai gan zaudējām, kopumā tomēr izdarījām labu darbu. Pretī stājās spēcīga komanda, ar kuru spēlējām līdzvērtīgi,» teica Šics, kurš šajā mačā atklāja spēles rezultātu.

Iepriekšējās sezonas nogali vācietis aizvadīja KHL vienībā Omskas «Avangard», kas ar Kazaņas hokejistiem spēkojās izslēgšanas spēļu Austrumu konferences pusfinālā.

«Tagad viņiem nav 4-5 labi spēlētāji, kas bija iepriekšējā sezonā. Tik un tā «Ak Bars» ir stipra komanda, bet ne tik stipra kā iepriekšējā sezonā. Čempionāts tomēr būs garš, grūti prognozēt, kādu sniegumu viņi rādīs turpmāk,» piebilda Šics.

Lai gan cīņa pret «Ak Bars» bija pirmssezonas turnīra, nevis regulārā čempionāta spēle, tā izcēlās ar daudziem asumiem un saķeršanos hokejistu starpā.

«Tas ir hokejs, reizēm tā ir jādara. Mums ir jāparāda pretinieku komandai: ja viņi ir atbraukuši uz «Dinamo» mājas arēnu, tik vienkārši viņi netiks vaļā un vieglus punktus negūs,» uzsvēra Šics.

Pirmajās piecās pirmssezonas spēlēs Rīgas komanda izcīnījusi četras uzvaras, bet «Latvijas Dzelzceļa» kausa pirmajā mačā ar 4:3 tika pieveikta Minskas «Dinamo».

Trešdien rīdzinieki turnīrā tiksies ar Jaroslavļas «Lokomotiv», savukārt ceturtdien tiks aizvadītas spēles par trešo un pirmo vietu.

«Sezonai esam gatavi par visiem 100%. Mums ir bijusi laba pirmssezonas sagatavošanās. Esam labā formā un jūtamies labi,» atzīmēja Šics.

Iepriekšējās sezonas noslēgumā Šics spēlēja «Avangard» rindās, regulārajā čempionātā 12 spēlēs gūstot divus vārtus un atdodot divas piespēles, kamēr izslēgšanas spēlēs 11 mačos viens precīzs metiens.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā Šicu pirms deviņiem gadiem ceturtajā kārtā ar 117. numuru izvēlējās Bufalo «Sabres».

Tiesa, NHL vācietis nav aizvadījis nevienu spēli, kamēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) viņš divas sezonas pārstāvēja Portlendas «Pirates». Turpinājumā uzbrucējs pa divām sezonām aizvadīja arī Vācijas čempionāta (DEL) klubos «Ingolstadt» un Ķelnes «Haie». Aizpērn Šics aizvadīja 54 cīņas KHL kluba Vladivostokas «Admiral» rindās, gūstot 16 vārtus un izdarot 22 piespēles, bet pagājušo sezonu viņš aizvadīja uzreiz trijos klubos, pirms «Avangard» spēkojoties arī «Admiral» un savas dzimtenes vienības Minhenes EHC rindās.

Tikmēr Vācijas izlasē viņš aizvadījis 27 spēles, kuru laikā guvis sešus vārtus un izdarījis četras rezultatīvas piespēles.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju Maskavas CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu