Krievijas futbolā kārtējais rasisma uzliesmojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas futbola klubs Mahačkalas «Anži» aicinājis atbildīgās varas iestādes un Krievijas Futbola federāciju (RFS) vērst uzmanību uz to, ka komandas dalībnieki Krievijas premjerlīgas spēlē pret Maskavas CSKA cietuši no pretinieku atbalstītāju rasistiskām darbībām, vēsta «Anži» mājas lapa.

Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā CSKA ar «Anži» spēkiem mērojās sestdien. Šajā cīņā ar 1:0 «Arena Khimki» pārāka bija Maskavas vienība.

Spēles laikā CSKA komandas atbalstītāji ar rasistiskiem saukļiem aizvainojuši «Anži» komandu, tās līdzjutējus un Kaukāza reģionu, kur bāzējas Mahačkalas vienība.

«Viņi neapvainoja tikai «Anži», bet arī visu Kaukāza reģionu, kas gadsimtiem ilgi vienojis daudzas nacionalitātes,» paziņojumā raksta «Anži» ģenerāldirektors Sergejs Korabļovs.

CSKA fani rasistiskus saukļus «Anži» virzienā raidīja visas spēles laikā. «Arena Khimki» maču klātienē apmeklēja 7000 līdzjutēju. Cauņa mačā iesaistījās 84. minūtē.

«Nevēlamies, lai mūsu bērni, līdzjutēju bērni, CSKA dalībnieku un citu Krievijas klubu bērni dzirdētu šīs riebeklības, kuras korī skandē īsti ekstrēmisti,» norādīja Korabļovs.

Tribīnēs CSKA fani demonstrējuši «Anži» simboliku ar plakātu, uz kura bija rakstīts: «Dzīvnieku planēta».

2014. gadā CSKA komanda trīs Čempionu līgas spēles rasisma skandāla dēļ bija spiesta spēlēt aiz slēgtām durvīm, turklāt klubam piesprieda 200 000 naudas sodu. Tāpat UEFA aizliedza CSKA līdzjutējiem apmeklēt divas Eiropas prestižākā klubu turnīra izbraukuma spēles.

2018. gadā 11 Krievijas pilsētās risināsies Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu