Suaress atzīstas košanā un atvainojas itāļu aizsargam (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Urugvajas futbola izlases uzbrucējs Luiss Suaress pirmdien atzinies košanā un atvainojies šīs epizodes cietējam Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžo Kjelīni.

Urugvajas valstsvienība aizvadītajā nedēļā Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupas mačā ar 1:0 pārspēja Itāliju, nodrošinot sev vietu astotdaļfinālā. Neilgi pirms gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā Suaress, kā pēcāk bija redzams video atkārtojumos, iekoda plecā Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma. Tomēr vēlāk Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

«Pēc pāris dienām, ko pavadīju savās mājās kopā ar ģimeni, esmu spējis atgūt mieru un pārdomāt, kas notika mačā pret Itāliju,» savā mājaslapā publicētajā atvainošanās vēstulē citēts Suaress. «Neatkarīgi no vēlākām sekām un pretrunīgajiem paziņojumiem, kas publicēti pēdējo dienu laikā un kas bija bez nodoma iejaukties manas izlases sniegumā, taisnība ir tā, ka mans kolēģis Kjelīni fiziski cieta no mana kodiena.»

«Es dziļi nožēloju izdarīto, kā arī vēlos atvainoties Kjelīni un visai futbola ģimenei. Tāpat publiski zvēru, ka šāds incidents no manas puses vairs neatkārtosies,» atklājis Suaress.

Kā zināms, šī nav pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā.

Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas «Ajax», Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles.

Savukārt pērn aprīlī Anglijas premjerlīgas kluba «Liverpool» uzbrucējs iekoda Londonas «Chelsea» aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

Urugvajas valstsvienība ir izstājusies no Brazīlijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas, jo astotdaļfināla mačā ar 0:2 piekāpās Kolumbijai, bet Suaress šo spēli diskvalifikācijas dēļ neaizvadīja.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu