«Sabres» jaunieguvums O'Reilijs iekūlies nopietnās nepatikšanās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» jaunieguvums uzbrucējs Raeins O'Reilijs apsūdzēts par braukšanu reibumā un bēgšanu no avārijas vietas, raksta portāls «Buffalo News».

Policijas ziņojumā teikts, ka O'Reilja vadītā automašīna ietriekusies kafejnīcas skatlogā, taču viņš devies prom no notikuma vietas un pēc tam pametis spēkratu.

Ņemot vērā Kanādas likumdošanu, uzbrucējam draud līdz pat pusgadu ilgs ieslodzījums vai arī 400 līdz 2000 ASV dolāru sods (364 līdz 1821 eiro), kā arī septiņi soda punkti un uz diviem gadiem anulētas tiesības.

Tāpat konstatēts, ka O'Reilija asinīs ir pārsniegts atļautais alkohola daudzums, kas nozīmē, ka uz gadu tiek atņemtas tiesības un piespriests 1000 dolāru (911 eiro) liels sods.

Tikmēr «Sabres» ģenerālmenedžeris Tims Marejs saka, ka klubs ir informēts par incidentu, taču plašākus komentārus nesniedz.

«Sabres» NHL drafta laikā O'Reiliju ieguva maiņas darījumā no Kolorado «Avalanche», bet pirms divām nedēļām ar uzbrucēju pagarināja līgumu uz septiņiem gadiem.

Tikmēr pretējā virzienā drafta vakarā devās krievu aizsargs Ņikita Zadorovs, kā arī viņa tautietis uzbrucējs Mihails Grigorenko un šīs pozīcijas spēlētājs amerikānis Džozefs Teilors Komhers, kurš NHL gan vēl nav aizvadījis nevienu maču. Tāpat «Sabres» atdeva arī 31. izvēli šā gada draftā.

Šajā maiņas darījumā «Sabres» īpašumā nonāca arī uzbrucējs Džeimijs Makgins.

Pagājušajā sezonā O'Reilijs 82 spēlēs guva 17 vārtus un veica 38 rezultatīvas piespēles, kā arī Kanādas valstsvienības sastāvā kļuva par pasaules čempionu, desmit maču laikā izceļoties ar diviem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējo divu sezonu laikā O'Reilijs no «Avalanche» uzbrucējiem vidēji mačā visilgāk pavadīja uz laukuma. Tāpat pēdējās divas sezonas uzbrucējs bija labākais ripu pārtvērējs komandā. Aizvadītajā sezonā O'Reilijs bija 20.labākais iemetienu speciālists līgā, uzvarot 53,4% iemetienu.

O'Reiliju 2009.gada draftā «Avalanche» otrajā kārtā izvēlējās ar 33. numuru. Kolorado vienībā uzbrucējs pavadīja sešas sezonas, kuru laikā 427 regulārā čempionāta spēlēs guva 90 vārtus un izdarīja 156 piespēles. Savukārt 13 izslēgšanas spēlēs O'Reilijam trīs vārti un četras piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu