BK «Ventspils» iekļauta Eiropas kausa dalībnieču sarakstā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā «Ventspils» iekļauta dalībnieku sarakstā, kas 2014./2015. gada sezonā piedalīsies Eiropas kausa izcīņas turnīrā, ziņo sacensību rīkotāji.

Kurzemes klubs vietu Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā nopelnīja, izcīnot «Aldaris» Latvijas basketbola līgas (LBL) čempiontitulu.

«Ventspils» kluba vadība samērā ilgu laiku izvērtēja iespējas piedalīties šajā turnīrā.

Pagājušajā sezonā «Ventspils» vienība piedalījās FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, kas pēc ranga ir trešais spēcīgākais Vecā kontinenta klubu turnīrs.

Nākamās sezonas Eiropas kausa izcīņā piedalīsies 36 komandas. Šobrīd zināmas 29 dalībnieces, tajā skaitā arī Viļņas «Lietuvos Rytas». Vēl septiņas komandas noskaidrosies pēc kvalifikācijas sacensībām ULEB Eirolīgas pamatturnīram.

2014./2015. gada regulārajā sezonā komandas tiks sadalītas divās konferencēs pēc ģeogrāfiskā principa. Sešās grupās būs pa sešām komandām, kas nozīmē, ka katrai vienībai regulārajā čempionātā jāaizvada 10 spēles.

Otrajam posmam kvalificēsies katras grupas spēcīgākās četras komandas un pievienosies astoņas vājākās vienības no ULEB Eirolīgas pirmās kārtas. Otrajā posmā astoņās grupās būs pa četrām komandām. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Kārtu tālāk tiks komandas, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

Eiropas kausa dalībnieču sarakstā atrodas arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas «Cajasol» (Spānija), Dāvja Bertāna Belgradas «Partizan» (Serbija) un Ojāra Siliņa Redžo di Emīlijas «Grissin Bon» (Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu