No Gulbja Vimbldonā gaidāms lielisks sniegums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižajā Vimbldonas «Grand Slam» tenisa turnīrā uzvaras laurus prognozē serbu pirmajai raketei Novakam Džokovičam, pašreizējam ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam atvēlot vien 15% varbūtību uzvarai. No Ernesta Gulbja ir sagaidāms lielisks sniegums arī šajās sacensībās, vērtē «Optibet» eksperti.

23. jūnijā Londonā sāksies Vimbldonas pamatturnīrs. Tas ir senākais tenisa turnīrs pasaulē un šogad notiks jau 128. reizi. Turnīrs notiek uz zālāja seguma, un, ievērojot tradīcijas, visiem spēlētājiem ir jābūt baltos apģērbos.

Gulbja cerības uzvarēt tiek vērtētas ar 1% (Optibet koeficients 58,90). Ņemot vērā faktu, ka Gulbis būs 32 izsēto spēlētāju vidū, pirmā kārta Ernestam garantēs rangā zemāku pretinieku, tāpēc pirmās kārtas pārvarēšanu prognozē ar 85% varbūtību. Visdrīzāk, Gulbis aizspēlēsies līdz trešajai vai ceturtajai kārtai, kur pretiniekos jau būs kāds no TOP 32 spēlētājiem.

Turnīra galvenie favorīti ir serbs Novaks Džokovičs ar 35% (Optibet koeficients 2,36) iespējamību uzvarēt turnīrā, kam seko pagājušā gada čempions Endijs Marejs ar 20% (4,91) un Rafaels Nadals ar 15% (5,89). Abi pēdējie jau šogad piedalījušies turnīros uz zālāja, kur piedzīvoja negaidītus zaudējumus. Taču, ņemot vērā īso zāles sezonu, nav šaubu, ka galvenā koncentrēšanās notiks tieši Vimbldonas turnīram, kur visi galvenie favorīti būs lieliskā formā un gatavi uzvarēt.

Sievietēm kārtējo reizi – un līdzīgi kā pagājušajā gadā, Vimbldonas čempionāta galvenās favorītes loma atvēlēta amerikānietei Serēnai Viljamsai - 40% varbūtība uzvarai turnīrā. Kā otrā minēta «Roland Garros» čempione Marija Šarapova ar 20%. Interesanti būs pavērot Viktorijas Azarenkas atgriešanos, kura izlaidusi lielu daļu maču savainojuma dēļ un kuras izredzes uzvarēt visā turnīrā tiek vērtētas ar 8% varbūtību.

Šo triju spēlētāju triumfu centīsies nepieļaut čehiete Petra Kvitova, ķīniete Li Na un rumāniete Simona Halepa, un kā jau sieviešu turnīros tas ir ierasts, gan jau bez pārsteigumiem neiztiksim arī šogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu