Oficiāli: Mazurs kļuvis par Rīgas VEF galveno treneri (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas U-20 basketbola valstsvienības galvenais treneris Nikolajs Mazurs kļuvis par Rīgas VEF vienības galveno treneri, informē klubs.

Pirmdien plkst. 14 Rīgas VEF sasauktajā preses konferencē kluba vadība paziņoja, ka Mazurs apstiprināts galvenā trenera amatā. Līgums ar viņu noslēgts pēc sistēmas 1+2 gadi.

Līdz šim perspektīvais treneris Rīgas VEF komandā asistēja Lietuvas speciālistam Ramūnam Butautam, kas galvaspilsētas klubu vadīja kopš 2011. gada marta.

Butauts ar VEF pagājušā gadā noslēdza vienošanos uz trim sezonām.

«VEF Rīga» padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: «Būtisks arguments trenera izvēlē bija arī tas, ka visi iepriekšējie kluba galvenie treneri - gan Valdis Valters, Rimas Kurtinaitis gan Ramūns Butauts, kas ir strādājuši kopā ar Nikolaju Mazuru, ir izteikušies par viņu kā par ļoti daudzsološu, spējīgu treneri. Tieši tāds arī bija Ramūna Butauta novēlējums, atvadoties no komandas vadības, lai, pirms izvēlamies nākamās sezonas galveno treneri, rūpīgi izvērtējam jau klubā strādājošos trenerus.»

«Paldies klubam par izrādīto uzticību, par doto iespēju pierādīt sevi galvenā trenera amatā. Komandu nākamajā sezonā veidos jaunie, perspektīvie latviešu spēlētāji, kuriem talkā nāks pāris ārzemju leģionāri. Ar šo komandas modeli gadu laikā centīsimies izveidot konkurētspējīgu, spēcīgu latviešu spēlētāju komandas kodolu, ap ko būvētu visu komandu,» teica Mazurs.

Rīgas VEF šī sezona izvērsās samērā neveiksmīga. «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā komanda finālā zaudēja BK «Ventspils», VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā neiekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, bet Eiropas kausā nespēja iekļūt sacensību otrajā posmā.

Mazurs savulaik Rīgas VEF komandā ieņēma galvenā trenera vietas izpildītāja posteni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu