Vācijas un ASV futbolistes sasniedz Pasaules kausa pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Kanādā notiekošās Pasaules kausa izcīņas futbolā sievietēm pusfinālistēm piektdien kļuva Vācija un ASV.

Vācija ceturtdaļfināla mačā vien pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:1) pieveica Franciju.

Mača rezultātu 64.minūtē atklāja francūziete Luāza Neciba, taču 84.minūtē Vācijai izdevās izglābties, kad 11 metru soda sitienu realizēja Selija Šašiča.

Duelis līdz ar to turpinājās pagarinājumā, kur nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, taču pēcāk sekojošajā pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Vācija.

Savukārt vēl vienā ceturtdaļfināla mačā ASV futbolistes ar 1:0 (0:0) pieveica Ķīnu, vienīgos vārtus šī mača 51.minūtē gūstot Karli Loidai, kurai valstsvienības sastāvā šī bija jau 200.spēle.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka Pasaules kausa pusfinālā savā starpā tiksies Vācija un ASV, kamēr otrā pusfinālā spēkosies Japānas/Austrālijas un Anglijas/Kanādas pāru uzvarētāji.

Pasaules kauss futbolā dāmām tiek aizvadīts septīto reizi kopš 1991.gada. Pa diviem triumfiem turnīros ir ASV un Vācijas futbolistēm, bet vienu reizi ir uzvarējušas norvēģietes un japānietes. Šīs četras izlases startē arī Pasaules kausā Kanādā, bet debiju šogad piedzīvo astoņas vienības - Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Ekvadora, Nīderlande, Spānija, Šveice un Taizeme.

Kā zināms, Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru neizdevās sasniegt Latvijas valstsvienībai, kas FIFA rangā dāmām atrodas 103.vietā. Tikmēr ranga līdere ir Vācija, aiz kuras seko ASV, Francija, Japāna, Zviedrija, Anglija, Brazīlija, Kanāda, Ziemeļkoreja, bet pirmo desmitnieku noslēdz Austrālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu