Titula glabātājas Japānas futbolistes iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pašreizējās trofejas īpašnieces Japānas sieviešu futbola izlase otrdien sasniedza Kanādā notiekošā Pasaules kausa ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā Japāna ar 2:1 (1:0) apspēlēja Nīderlandi.

Tieši japānietes atklāja cīņas rezultātu, kad desmitajā minūtē izcēlās Saori Ariyoši, bet 78.minūtē Mizuho Sakaguči panāca jau 2:0. Goda vārtus Nīderlande guva vien kompensācijas laika otrajā minūtē.

Līdz ar to Japāna sasniegusi Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, kurā sacentīsies ar Austrāliju.

Japāna šajā Pasaules kausa turnīrā kā vienīgā izcīnījusi tikai uzvaras, gūstot četrus panākumus pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālu izspēle sāksies piektdien, bet tajos bez Japānas un Austrālijas savā starpā tiksies arī ASV un Ķīna, Vācija un Francija, kā arī Anglija un Kanāda.

Pasaules kauss futbolā dāmām tiek aizvadīts septīto reizi kopš 1991.gada. Pa diviem triumfiem turnīros ir ASV un Vācijas futbolistēm, bet vienu reizi ir uzvarējušas norvēģietes un japānietes. Šīs četras izlases startē arī Pasaules kausā Kanādā, bet debiju šogad piedzīvo astoņas vienības - Kamerūna, Kostarika, Kotdivuāra, Ekvadora, Nīderlande, Spānija, Šveice un Taizeme.

Kā zināms, Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīru neizdevās sasniegt Latvijas valstsvienībai, kas FIFA rangā dāmām atrodas 103.vietā. Tikmēr ranga līdere ir Vācija, aiz kuras seko ASV, Francija, Japāna, Zviedrija, Anglija, Brazīlija, Kanāda, Ziemeļkoreja, bet pirmo desmitnieku noslēdz Austrālija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu