Oficiāli: Gulbis pasaules ranga Top 10 (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visu laiku visveiksmīgāk spēlējošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis, veicot kāpumu par septiņām pozīcijām, pakāpies uz 10. vietu ATP rangā, sasniedzot jaunu karjeras rekordu.

Pagājušajā nedēļā 25 gadus vecais latvietis lieliski aizvadīja sezonas otro «Grand Slam» turnīru «Roland Garros», pirmo reizi šādas kategorijas sacensībās iekļūstot pusfinālā, kurā 3:6, 3:6, 6:3, 3:6 atzina ATP ranga vicelīdera serba Novāka Džokoviča pārākumu.

Par iekļūšanu pusfinālā viņš nopelnīja 720 reitinga punktus, bet reitinga kopējā ieskaitē Gulbja kontā šobrīd ir 2725 ranga punkti.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies Londonas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā (zāliena segums), kurā otrajā kārtā (pirmā brīva) sacentīsies ar francūzi Keniju de Šeperu vai indieti Somdevu Devarmanu.

Ranga līdera godu saglabājis «Roland Garros» deviņkārtējais čempions spānis Rafaels Nadals, viņam cieši seko Džokovičs, kurš no ATP ranga līdera atpaliek tikai par 170 punktiem, bet trešais ir šveicietis Stens Vavrinka.

Gulbim priekšā atrodas kanādietis Milošs Raoničs (3245 punkti), bet 11. pozīciju ieņem amerikānis Džons Isners, kura kontā 2690 reitinga punkti.

«Emirates ATP Race to London» rangā, kurā vērā tiek ņemti šajā kalendārajā gadā nopelnītie punkti, Gulbis atrodas 7. pozīcijā. Līdz ar to viņš pretendē uz dalību sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalās pasaules 8 labākie tenisisti.

Par divām vietām rangā pakāpies Latvijas otrs labākais tenisists Andis Juška, ieņemot 663. pozīciju, bet Miķelis Lībietis saglabājis 709. vietu.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu