Katram PK futbolistam tiks veikta dopinga pārbaude

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) gatavojas pirmo reizi katram Pasaules kausa futbolistam veikt dopinga pārbaudi.

FIFA vēlas arī futbolā ieviest bioloģisko pasi, kas jau tiek izmantota riteņbraukšanā un vieglatlētikā, kas spēlētājam būs visu viņa karjeras laiku, sniedzot informāciju par viņa asins un urīna analīzēm.

Kopš marta FIFA veic uz nejaušības principa balstītas dopinga pārbaudes valstsvienību treniņnometnēs. Iepriekšējā nedēļā tika apciemotas Argentīnas un Francijas izlases.

Pēdējā pusotra gada laikā dopinga pārbaudēs nācās piedalīties Anglijas kluba Londonas «Chelsea», Spānijas granda «Barcelona» un Brazīlijas vienības «Santos» zvaigznēm.

«Varam pārbaudīt ikvienu, jebkurā laikā un vietā,» izteicās FIFA galvenais mediķis Jirži Dvorāks, kurš atklāja, ka nekādi būtiski atklājumi futbolistu dopingu pārbaudēs vēl nav bijuši.

Tiesa, Brazīlijā, kur norisināsies šīs vasaras Pasaules kausa izcīņa, nav starptautiskām prasībām atbilstošas laboratorijas, tāpēc iegūtās analīzes tiks sūtītas uz Lozannu Šveicē, kas FIFA organizācijai kopumā izmaksās aptuveni 180 000 eiro. Kā izteicās Dvorāks, tas būs liels izaicinājums, jo iegūtās proves nepieciešams analizēt 36 stundu laikā pēc to iegūšanas, tāpēc laboratorija turnīra laikā strādās 24 stundas diennaktī.

Pēdējo gadu laikā futbolisti vairāk pieķerti kanabisa un kokaīna lietošanā.

Pasaules kauss futbolā norisināsies no 12.jūnija līdz 13.jūlijam 12 Brazīlijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu