Stenlija kausa fināls sākas ar «Kings» uzvaru pagarinājumā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas pirmajā mača trešdien izcīnīja Losandželosas «Kings» komanda.

Aizvadītajā mačā «Kings» ar rezultātu 3:2 pagarinājumā uzveica Ņujorkas «Rangers» hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Rezultātu mača 14.minūtē atklāja «Rangers» uzbrucējs Benuā Puliots. Nepilnas divas minūtes vēlāk, Ņujorkas hokejistiem spēlējot mazākumā, Karls Hāgelins palielināja pārsvaru, panākot 2:0.

Pirmajā periodā «Kings» izdevās vienu vārtus atgūt, kad precīzs pēc Džefa Kārtera piespēles bija Kails Klifords. Izlīdzinājumu Losandželosas «Kings» panāca otrās trešdaļas 7.minūtē, vārtus gūstot Drū Dautijam.

Par galveno mača varoni kļuva Džastins Viljamss, kurš pirmā pagarinājuma piektajā minūtē, atrodoties vienatnē pie Henrika Lundkvista sargātajiem vārtiem, ripu trieca vārtu rāmī un atnesa «Kings» uzvaru.

Pirmās divas NHL finālspēles (4. un 7. jūnijs) norisināsies Losandželosā, bet pēc tam divas cīņas (9. un 11. jūnijs) tiks aizvadītas Ņujorkā.

Abas vienības līdz šim nekad nav spēkojušās Stenlija kausa finālā. Kā jau iepriekš minēts, Losandželosas «Kings» slavenāko trofeju ieguva pirms diviem gadiem. Savukārt «Rangers» pēdējo reizi Lordu Stenliju uz Ņujorku atveda 1994.gadā, kad vienību cīņā veda tās kapteinis, leģenda Marks Mesjē.

Losandželosas «Kings» kontā ir tikai viens Stenlija kauss, bet «Rangers», kas ir «Original Six» komanda, par pasaules spēcīgāko hokeja vienību kļuvusi četras reizes.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu