LFF par spēļu sarunāšanu diskvalificē arī četrus futbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Futbola federācijas (LFF) disciplinārlietu komisija pēc «Gulbenes» izslēgšanas no Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta trešdien piemērojusi arī diskvalifikācijas četriem spēlētājiem.

Dmitrijam Šiļukam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja skandalozajā «Jūrmalā», un Sergejam Mišinam («Gulbene») piemērota diskvalifikācijas uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikācijas saņēmuši Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi tobrīd - «Metta»/«Latvijas Universitāte»). Visiem futbolistiem piemērots aizliegums piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, tostarp piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs, kā arī atrasties ģērbtuvēs, tehniskajā zonā, iekļūt stadionos.

Kā informē LFF, 19.maijā federācijas Godīgas spēles un ētikas komitejā nonāca jautājums par spēļu rezultātu ietekmēšanu šī gada pirmās kārtas spēlē starp «Metta»/LU un «Ventspils» komandām, kurā pašreizējie čempioni no Kurzemes izbraukumā svinēja uzvaru ar 3:0. Komiteja uzklausījusi vairākus «Metta»/LU spēlētājus, kuriem tika piedāvāts veikt darbības, kas vērstas uz spēļu rezultātu ietekmēšanu. Uzklausot iepriekšminētās personas un saņemot viņu rakstiskās liecības, komitejai ir pamats uzskatīt, ka pirms 14.marta spēles starp «Metta»/LU un «Ventspils» tika organizēts šīs spēles rezultāta ietekmēšanas mēģinājums.

Pēc lietas gaitā iegūtās informācijas var secināt, ka Loginovs piekrita ietekmēt iepriekšminētās spēles rezultātu. Pēc tam, darbojoties kopīgi ar Dmitriju Šiļuku un Sergeju Mišinu, tika organizēta citu «Metta»/LU komandas spēlētāju iesaistīšana.

Komiteja uzskata, ka Loginovs un Tarasovs ir piekrituši piedalīties spēļu rezultātu ietekmēšanā, un tādējādi nopietni pārkāpuši sporta ētiku, kamēr Mišins un Šiļuks nodarbojušies ar šo pasākumu organizēšanu un izpildīšanu.

Tāpat komiteja ir konstatējusi, ka Loginovs un Tarasovs savu vainu spēles rezultāta ietekmēšanas organizēšanā pilnībā atzīst un nožēlo. LFF sodus piemērojusi, balstoties arī uz atsevišķu «Metta»/LU spēlētāju rakstiskajām liecībām un to audio ierakstiem.

Kā zināms, trešdien no virslīgas tika izslēgta «Gulbenes» komanda. Kā vēsta LFF, tā bija saņēmusi divus Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Derību krāpšanas noteikšanas sistēmas ziņojumus. Starptautiskajā ziņojumā norādīts, ka ir pierādītas nelikumības 18.aprīļa «Gulbenes» spēlē ar «Skonto» un 25.maija duelī ar Jūrmalas «Spartaku». Pirmajā mačā, kurā «Gulbene» zaudēja ar 0:5, veikta prettiesiska manipulācija ar rezultātiem, bet otrajā mačā, kurā tika zaudēts ar 0:6, apzināti zaudēts ar lielāku vārtu attiecību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu