Lorenso triumfē trešajā «Moto GP» posmā pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas svētdien triumfēja pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases «MotoGP» sezonas sestajā posmā - Itālijas «Grand Prix» -, gūstot trešo panākumu pēc kārtas.

Divkārtējais pasaules čempions Lorenso finišu sasniedz pēc 41 minūtes un 39,173 sekundēm, par 5,563 sekundēm apsteidzot kvalifikācijas uzvarētāju itāli Andrea Jannoni no «Ducati» komandas.

Nedaudz vairāk kā sekundi aiz itāļa finišēja viņa slavenais tautietis Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha» vienības, aiz sevis atstādams spāni Daniju Pedrosu («Honda»), britu Bredliju Smitu («Yamaha») un viņa komandas biedru Alēšu Espargaro no Spānijas.

Tikmēr pēdējo divu sezonu čempions Marks Markess («Respol Honda») jau neveiksmīgi aizvadīja šī posma treniņbraucienus, nesekmīgi piedaloties arī kvalifikācijā, bet sacensībās piedzīvojot kritienu un no Itālijas posma izstājoties.

Pēc sacensību finiša uzvarētājs Lorenso atzina, ka šādā situācijā jau bijis agrāk.

«Jau pirms tam esmu uzvarējis trīs sacensībās pēc kārtas, tagad lūkoju pēc ceturtā triumfa. Mans spēkrats ir lieliskā stāvoklī. Pārņēmu sacensību kontroli pēc tam, kad apdzinu Andrea Dovicioso no «Ducati«. Lai gan zaudēju tempu, tomēr tas netraucēja izcīnīt uzvaru,» atklāja Lorenso, kurš triumfējis četros no pieciem pēdējiem Itālijas «Grand Prix» posmiem.

Tikmēr Jannone izteicās, ka uzvarēt esot bijis pārāk grūti, jo Lorenso šodien bija ļoti stiprs, kamēr Rosi pauda prieku, ka izdevies nokļūt uz goda pjedestāla.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis pēc sešiem posmiem vēl joprojām ir Rosi, kurš iekrājis 118 punktus, bet vairs tikai sešus punktus no itāļa atpaliek Lorenso. Tikmēr trešais ar 83 punktiem ir Dovicioso, kurš par diviem punktiem apsteidz Jannoni.

Tikmēr Markess ar 69 punktiem atkāpies uz kopvērtējuma piekto pozīciju.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu