Bokseris Boicovs atrodas mākslīgi izraisītā komā; viņa veselības stāvoklis stabils

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas smagsvara bokseris Deniss Boicovs nedēļu pēc sportista atrašanas bezsamaņā Berlīnes metro stacijā atrodas mākslīgi izraisītā komā, otrdien paziņoja vācu laikraksti.

«Boicovu uztur komā smadzeņu tūskas dēļ. Pašlaik sportists atrodas slimnīcā Berlīnē,» portālam «R-Sport» stāstīja Krievijas boksera sieva Olga. «Šeit, Vācijā, mākslīgā koma ir pazīstams ārstēšanas līdzeklis. Šādu procedūru veic, lai nepalielinātos cilvēka asinsspiediens vai nerastos iekšējs asins izplūdums.»

Vācijā 29 gadus vecais bokseris jau astoņas dienas cīnās par savu dzīvību. Boicovu ar vairākām nopietnām galvas traumām metro stacijā atrada kāds vilciena konduktors. Ir pieņēmums, ka sportists negadījuma laikā bijis alkohola reibumā.

«Ārsti uzsver, ka Boicova veselības stāvoklis nepasliktinās, bet, tieši otrādi, normalizējas,» skaidroja Olga. «Nedēļas beigās sāks pamazām atslēgt sportistu no medikamentiem, taču atveseļošanās process varētu ieilgt līdz pat sešiem mēnešiem.»

«Neko nezinām par negadījuma cēloņiem, tāpēc nekomentēsim šo situāciju. Vienīgi ceram, ka sportists ātri atveseļosies,» laikrakstam «Hamburger Abendblatt» pauda boksera karjeras atbalstītāja Kale Sauderlande.

«Situāciju pasliktina tas, ka Boicovs pēc trīs nedēļām kļūs par tēvu,» pieminēja sportista aģents Gagiks Kačatrians, norādot, ka Krievijas sportista sieva gaida bērnu.

Boicovs cīnās Pasaules Boksa organizācijas (WBO) kategorijā. Krievijas sportists 37 mačos guvis 36 uzvaras, turklāt 27 panākumus izcīnījis ar nokautu. Bokseris vienīgo reizi zaudēja 2013.gada novembrī, spēkojoties ar austrālieti Aleksu Līpeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu