Zirnis: Janka pēc mača pārdzīvoja. Viņš ir komandas spēlētājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Visiem Latvijas izlases hokejistiem jābūt gataviem doties laukumā sestdien gaidāmajā pasaules čempionāta spēlē ar Austrijas valstsvienību, pēc sestdienas rīta treniņa pauda valstsvienības treneris Kārlis Zirnis.

Latvijas izlase piektdienas vakarā ļoti sāpīgi ar 1:2 piekāpās Vācijai, bet jau sestdienas pēcpusdienā tai plānots vēl svarīgāks mačs ar Austriju.

Izlases sestdienas rīta treniņā piedalījās seši hokejisti - Jānis Kalniņš, Māris Jass, Rodrigo Ābols, Jānis Andersons, Koba Jass un Lauris Bajaruns. Tāpat treniņā nemaz nebija ieradies arī valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

Kā pauda Zirnis, izlases treneru kolektīvam jau piektdienas vakarā pavēstīts, ka diskvalifikāciju nesaņems uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš mačā ar Vāciju nopelnīja lielo 5+20 minūšu noraidījumu. Kā zināms, tieši Sprukta piecu minūšu noraidījuma laikā Latvija ielaida pirmos vārtus un arī pazaudēja iniciatīvu mačā.

«Vakar vakarā treneri savā starpā aprunājāmies, tomēr uz karstām oglēm ir grūti,» Zirnis pauda, ko treneri darījuši vien nepilnās 11 stundās no spēles beigām līdz sestdienas treniņa beigām. «Tagad visu izrunāsim un pēc pusdienām paziņosim sastāvu. Visiem jābūt gataviem doties laukumā.

Aizmigt bija grūti, bet tāds ir sports. Mums visiem jābūt gataviem sestdienas mačam, jo zinām situāciju turnīra tabulā.»

Tādejādi Zirnis lika noprast, ka izlases sastāvā gaidāmas izmaiņas un varētu doties laukumā kāds no hokejistiem, kas iepriekš spēlējis mazāk.

«Janka [Jānis Sprukts] pēc mača pārdzīvoja.

Viņš ir komandas spēlētājs, bet mēs turnīrā esam paši sev lielākie ienaidnieki - apdedzināmies ar disciplīnas neievērošanu,» Zirnis teica par Spruktu. «Austriju bijām izpētījuši jau iepriekš un pa lielam mums viss ir sagatavots. Atkal būs nepieciešams spēlēt vienkārši. Visas komandas turnīrā ir labas, bet mums jāuzlabo disciplīna. Austrija tāpat kā Vācija skrien virsū ar diviem uzbrucējiem - izejot no zonas būs jāstrādā ar kājām.»

Sestdien gaidāmais mačs Latvijai būs ne tik svarīgs ar domām par ceturtdaļfināla sasniegšanu, cik ļoti par vietas saglabāšanu pasaules elitē.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs maksimāli iekrātajiem 12 punktiem ir Kanāda, bet no tās par punktu atpaliek Zviedrija, kas gan aizvadījusi piecus mačus. Tikmēr desmit punkti tagad ir Čehijas rēķinā, bet par diviem mazāk - Šveices. Savukārt seši punkti ir Vācijai, kamēr Francija tikusi pie trim punktiem un ieņem sesto pozīciju, bet Austrija un Latvija iekrājušas pa diviem punktiem.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu