Nosaukta Eirolīgas simboliskā izlase

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eirolīgas sezonas simboliskajā izlasē iekļauti trīs Serbijas basketbolisti - Milošs Teodosičs, Nemanja Bjelica un Bobans Marjanovičs, kā arī grieķis Vasilis Spanulis un spānis Felipe Rejess.

Spanulis, kurš ir trīskārtējs Eirolīgas uzvarētājs un trīskārtējs MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvējs, šosezon Pireju «Olympiacos» komandas rindās bija līderis ar 14,9 vidēji mačā gūtiem punktiem un 5,7 rezultatīvām piespēlēm.

Teodosičs sezonas lielāko daļu laukumā nedevās starta piecniekā, bet spēlē iesaistījās, nākot uz maiņu. Maskavas CSKA komandas rindās saspēles vadītājs vidēji mačā guva 15 punktus un atdeva 7,1 rezultatīvu piespēli.

Bjelica šosezon Stambulas «Fenerbache» rindās vidēji mačā guva 11,9 punktus un izcīnīja 8,6 atlēkušās bumbas. Kopumā viņš izcīnīja 180 atlēkušās bumbas pie savas komandas groza, kas ir labākais rādītājs līgā.

Rejess, neskatoties uz 35 gadu vecumu, vidēji mačā Madrides «Real» rindās laukumā pavadīja nedaudz mazāk par 20 minūtēm, guva 11,4 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas. Sezonas vidū spāņu uzbrucējs kļuva par visu laiku labāku atlēkušo bumbu savācēju Eirolīgas vēsturē.

2,20 metrus garais Marjanovičs šosezon Belgradas «Crvena Zvezda» sastāvā vidēji mačā guva 16,6 punktus un izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas. Serbu centra pozīcijas spēlētājs bija šosezon labākais cīnītājs par atlekušajām bumbām visā līgā.

Eirolīgas finālturnīrs jeb «Final Four» notiks 15. un 17. maijā Madridē, kur pusfinālos tiksies CSKA ar «Olympiacos» un mājiniece «Real» ar «Fenerbahce».

«Final Four» turnīrā viens no septiņiem laukuma tiesnešiem būs Latvijas soģis Oļegs Latiševs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu