«Blackhawks» iekļūst Stenlija kausa pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čikāgas «Blackhawks» ceturtdien pārspēja Minesotas «Wild» komandu un iekļuva Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfinālā.

«Blackhawks» Rietumu konferences pusfinālā ceturtdien ar 4:3 (1:0, 1:1, 2:2) izbraukumā pārspēja «Wild» vienību, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-0.

Mača rezultātu 11.minūtē atklāja Brents Sībruks, panākot 1:0 «Blackhawks» labā. Otrā perioda ceturtajā minūtē rezultātu Čikāgas vienībai dubultoja Endrjū Šovs. Vienus vārtus otrajā periodā «Wild» atguva, kad precīzs bija Ēriks Hola, bet pēdējā trešdaļā vēl divus vārtus guva «Blackhawks» hokejisti, palielinot savu pārsvaru pār mājiniekiem. Vienreiz precīzs bija Patriks Keins, bet soda metienu realizēja slovāku uzbrucējs Marians Hosa.

Perioda beigās mājinieki atkal pietuvojās līdz viena punkta starpībai, Džeisonam Pominvilam un šveicietim Nino Nīderreiteram gūstot vēl divus vārtus, taču panākt neizšķirtu «Wild» hokejistiem neizdevās.

Par spēles pirmo zvaigzni tika nosaukts «Blackhawks» vārtsargs Korijs Krofords, bet par mača otro zvaigzni atzina otro vārtu autoru Šovu. Kā trešais labākais cīņas spēlētājs kļuva «Wild» pirmo vārtu autors Hola.

Tikmēr Tampabejas «Lightning» komanda ceturtdien savās mājās ar 2:6 (0:2, 1:3, 1:1) piekāpās Monreālas «Canadiens» vienībai, tādējādi vēl neiekļūstot Stenlija kausa izcīņas pusfinālā.

Sērijā līdz četrām uzvarām vēl joprojām vadībā ar 3-1 atrodas «Lightning».

Jau spēles vidū, otrā perioda desmitajā minūtē, «Canadiens» bija vadībā ar 5:0. Turpinājumā mājinieki divus vārtus atguva, bet punktu šai spēlei pielika un sesto precīzo metienu Monreālas vienībai veica Brendons Prasts.

Kā zināms, treniņus ar «Lightning» komandu šobrīd aizvada arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet Tampabejas klubam iespēja sasniegt konferences finālu būs jau sestdien, izbraukumā aizvadot sērijas piekto spēli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu