Arī Madrides «Real» un «Atletico» draud aizliegums iegādāties jaunus futbolistus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas galvaspilsētas Madrides futbola klubiem «Real» un «Atletico» draud aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus, jo konstatētas nepilnības, parakstot līgumus ar gados jauniem futbolistiem.

Kā informē vietējie mediji, abiem klubiem par šīm nepilnībām varētu tikt piemērots viena gada aizliegums iegādāties jaunus spēlētājus.

Kā zināms, par pārkāpumiem gados jaunu futbolistu piesaistīšanā aizliegumu iegādāties spēlētājus šobrīd izcieš cits Spānijas futbola grands «Barcelona». Tikt pie jauniem futbolistiem šī komanda nevarēs līdz šī gada beigām.

«Barcelona» klubam šis aizliegums tika piemērots pērn, taču tas iesniedza apelāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas tās izskatīšanas brīdī ļāva papildināt sastāvu ar Urugvajas izlases uzbrucēju Luisu Suaresu.

Savukārt situāciju ap «Real» un «Atletico» klubiem Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) atteikusies komentēt.

Pirms tam janvārī «Real» klubs apstiprināja, ka FIFA lūgusi informāciju par komandas sistēmā esošu 51 futbolistu.

Starptautiskie noteikumi liedz nepilngadīgu spēlētāju pārejas, izņemot gadījumus, kad valstis maina arī viņa vecāki, darījums 16-18 gadus veciem futbolistiem noticis Eiropas Savienības valstu robežās vai futbolista mājas atrodas ne vairāk kā 100 kilometru attālumā no kluba bāzes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu