Rosi izcīna dramatisku uzvaru «MotoGP» posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pie dramatiskas uzvaras prestižākās pasaules motošosejas čempionāta klases - «MotoGP» - sezonas trešajā posmā - Argentīnas «Grand Prix» - svētdien tika slavenais itāļu sportists Valentino Rosi no «Movistar Yamaha» komandas.

Jau no sacensību starta vadībā bija šī brīža pasaules čempions Marks Markess no «Repsol Honda» vienības, taču divus apļus pirms finiša viņu apdzina Rosi. Cenšoties atgūt vadību, spānis ar sava motocikla priekšējo riteni aizķēra konkurenta aizmugurējo riepu un avarēja. Šāda kļūda Markesam lika izstāties no sacensībām, bet Rosi izcīnīja panākumu.

Tādejādi Itālijas motobraucējs izcīnījis jau savu otro panākumu šīs sezonas trīs posmos.

«Man ir žēl, ka notika šāds negadījums. Aizvadīju lielisku sacīksti, bet mans motocikls bija fantastisks, turklāt redzēju, ka Markesam ir problēmas ar riepām,» pēc sacensībām pauda Rosi.

Kā zināms, sestdien Rosi aizvadīja ne pārāk veiksmīgas kvalifikācijas sacensības, ierindojoties vien astotajā vietā.

Otro vietu svētdien jau trešajā posmā pēc kārtas izcīnīja «Ducati» pilots Andrea Dovicioso no Itālijas, kamēr trešais bija brits Kals Krutčlovs no «CWM LCR Honda» vienības.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim etapiem līderpozīciju ar 66 punktiem ieņem Rosi, kuram ar 60 punktiem seko Dovicioso, bet trešais ar 40 punktiem tagad ir vēl viens Itālijas pārstāvis Andrea Jannone no «Ducati», kurš šajā posmā bija ceturtais.

Tikmēr Markess ar 36 punktiem atrodams vien sezonas kopvērtējuma piektajā vietā.

Kā zināms, Markess pagājušajā sezonā laboja rekordu vienā sezonā gūto uzvaru un «pole position» skaita ziņā.

Aizpērn spānis kļuva par visu laiku jaunāko pasaules čempionu, bet pagājušajā gadā titulu viņš bija nodrošināja jau vairākus posmus pirms sezonas beigām. Pagājušās sezonas ievadā Markess uzvarēja pirmajās desmit sacīkstēs pēc kārtas.

Arī šajā sezonā, kas noslēgsies 8.novembrī Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu