Beļavskis: Sastāvs par 90% ir tāds, kas dosies uz Prāgu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis trešdien pēc treniņa aģentūrai BNS sacīja, ka šobrīd komandas sastāvs par 90 procentiem atbilst tam, kurš dosies uz pasaules čempionātu Prāgā.

Beļavskis atklāja, ka lielas izmaiņas vai papildinājumi komandā vairs nav plānoti. «Mēs vēl gribam paskatīties Ņikitu Jevpalovu un Robertu Lipsbergu, kuri tikai tagad pievienojās izlasei. Pēc spēlēm ar Norvēģiju jau vajadzēs izvēlēties, un pēdējās divās pārbaudes spēlēs ar Slovākiju jau būs mūsu optimālais sastāvs,» skaidroja Beļavskis.

Viņš neslēpa, ka izlasei veselības problēmu dēļ nepalīdzēs Oskars Bārtulis un Mārtiņš Karsums, taču arī ar Zemgus Girgensona pievienošanos treneris lielas cerības nesaista.

«Domāju, ka patlaban arī Girgensons vēl nav optimālajā formā, jo, lai arī viņš ir atsācis treniņus uz ledus, saprotu, ka trauma vēl nav līdz galam sadziedēta,» atzina Beļavskis.

Savukārt pārējiem Ziemeļamerikā spēlējošajiem - Ronaldam Ķēniņam un Kristeram Gudļevskim vēl jāspēlē izslēgšanas spēlēs, tāpēc šobrīd nav aktuāli spriest par viņu izredzēm tikt uz izlasi.

Uz divām pārbaudes spēlēm Norvēģijā dosies 26 spēlētāji, bet mājās paliks septiņi hokejisti, kuri turpinās treniņus. Izlases treneru rīcībā šobrīd ir 33 hokejisti, taču uz pasaules čempionātu brauks 25 no viņiem.

Tāpat kā iepriekšējās spēlēs pret Franciju, nemainīga paliks Latvijas izlases pirmā maiņa, kurā uzbrukumā spēlē Lauris Dārziņš - Jānis Sprukts - Miķelis Rēdlihs, bet aizsardzībā darbojas Kristaps Sotnieks ar Krišjāni Rēdlihu. Pārējos virknējumos būs izmaiņas.

Norvēģijā spēlēs Kaspars Daugaviņš, kurš būs vienā maiņā ar Gintu Meiju un Lauri Bajarunu. Meija, tāpat kā pirmajos četros pārbaudes mačos, spēlēs centra uzbrucēja ampluā, izlases kontūras iezīmēja Beļavskis.

«Ar pirmajām divām maiņām ir lielāka skaidrība, bet pārējos puišus skatīsim vēl dažādos virknējumos,» piebilda treneris.

Jevpalovs, kurš tikai trešdien atgriezās mājās no Ziemeļamerikas, noteikti spēlēs vismaz vienā mačā. «Skatīsimies, kādā stāvoklī viņš būs, jo viņam, kā saka, uzreiz no kuģa būs jādodas uz balli. Vienu spēli viņš noteikti spēlēs, bet tad skatīsimies, kā viņš jutīsies. Tas pats sakāms arī par Robertu Lipsbergu,» Beļavskis ir gatavs dot iespēju abiem jaunajiem uzbrucējiem.

Treneris arī neslēpa, ka pirmajā spēlē vārtus sargās Edgars Masaļskis, bet otrajā Elvis Merzļikins. Vārtsargu izvēle pasaules čempionātam treneriem pagaidām sagādā galvassāpēs, jo viņi līdz šim sevi parādījuši no labākās puses. «Izvēlēties būs grūti, jo īpaši kurš būs pirmais, kurš otrais numurs. Taču mums vēl ir laiks un katrs no viņiem vēl tiks pie iespējas spēlēt,» atzina Latvijas izlases galvenais treneris.

Viņš uzskata, ka spēles ar Norvēģiju būs ļoti noderīgas, jo tā ir ātra un fiziski spēcīga komanda. «Mums vajag iegūt spēles ritmu, pierast pie ātra hokeja, kāds būs pasaules čempionātā. Norvēģijā jāparāda ne tikai laba spēle, bet arī cīņasspars,» norādīja Beļavskis.

Pēc trešdienas treniņa no izlases tika atskaitīti trīs hokejisti - aizsargi Mārtiņš Gipters un Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucējs Bruno Zabis. «Šķiroties novēlēju viņiem, lai meklē klubu komandas, kuras spēlē augstākā līmenī. Uzskatu, ka viņi ir labi hokejisti, ar labām hokejista kvalitātēm, taču viņiem vajag atrast augstāka līmeņa komandas, lai turpinātu progresēt,» Beļavskis cer, ka spēlētāju izaugsme turpināsies.

Pēdējos treniņos izlase arvien lielāku uzmanību pievērsa taktiskām niansēm, tostarp spēlei nevienādos sastāvos, to slīpējot arī trešdienas treniņā.

«Turpmāk pie taktikas strādāsim arvien vairāk, taču arī par fizisko sagatavotību neaizmirsīsim,» solīja Beļavskis.

Pagaidām treneri vēl nav izlēmuši, cik daudz aizsargu un uzbrucēju vedīs uz pasaules čempionātu. «Par to vēl domājam, taču tuvāk spēlēm ar Slovākiju jau būs skaidrs, kādu stratēģiju izmantosim un cik katra ampluā spēlētājus ņemsim,» teica Beļavskis.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Valstsvienība izbraukumā Baltkrievijā piedzīvoja zaudējumu mājiniekiem ar 1:2 un guva uzvaru ar 1:0, savukārt savā laukumā Latvijas izlase ar 1:2 un 0:1 atzina Francijas hokejistu pārākumu.

Spēles ar Norvēģiju notiks 17. un 18. aprīlī, bet ar Slovākiju «Arēnā Rīga» tiks spēlēts 24. un 25. aprīlī.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

Latvijas izlases sastāvs mačiem ar Norvēģiju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins, Ervīns Muštukovs.

Aizsargi: Ēriks Ševčenko, Jānis Andersons, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs.

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Armands Bērziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Cipulis, Koba Jass, Lauris Bajaruns, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Gints Meija, Ņikita Jevpalovs.

Mājās trenēsies: vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Demiters, uzbrucēji Roberts Jekimovs, Edijs Brahmanis, Edgars Kulda un Kaspars Saulietis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu