Latvijas izlasei pievienojies pieredzējušais Masaļskis un Daugaviņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gatavojoties pasaules čempionātam Prāgā, Latvijas nacionālajai valstsvienībai otrdien pievienojušies trīs hokejisti - pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un aizsargs Mārtiņš Gipters.

35 gadus vecais Masaļskis aizvadīto sezonu iesāka KHL vienībā Rīgas «Dinamo», taču klubs decembrī nolēma atteikties no Latvijas vārtsarga pakalpojumiem.

Janvārī Masaļskis parakstīja vienošanos ar Šveices klubu «Ambri-Piotta», kura sastāvā aizvadīja 7 spēles, vidēji ielaižot 3,29 ripas un atvairot 90,6% pretinieku metienu.

Šobrīd valstsvienības rīcībā ir četri vārtsargi - Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš un Elvis Merzļikins un Masaļskis.

Atlētiskajā zālē šodien darbojas Maskavas «Dinamo» labākais vārtu guvējs Kaspars Daugaviņš. Viņš uz ledus izies tuvākajā dienās.

Otrdien kopā ar izlasi uz ledus kāpa arī Latvijas virslīgas komandas HK «Liepāja» labākais aizsargs Mārtiņš Gipters. Viņš kopā ar savu pārstāvēto vienību pagājušajā nedēļā izcīnīja bronzu valsts čempionātā.

Pēc šīs dienas Latvijas izlases treniņa ar komandu vairs nav Kristers Freibergs, Edmunds Augstkalns, Ričards Kondrāts, Nikolajs Jeļisejevs, Kirils Galoha un Toms Andersons.

2. un 4. aprīlī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros Latvijas izlase spēkojās ar Baltkrievijas hokejistiem, uzvaras dalot uz pusēm. Pēc tam pa divām spēlēm Latvijas izlase aizvadīs ar Franciju, Norvēģiju un Slovākiju.

Pasaules čempionātā, kas Prāgā un Ostravā risināsies no 1. līdz 17. maijam, Latvijas komanda tiksies ar Kanādu, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Vāciju, Franciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas «Acelbikak», Ungārija), Ervīns Muštukovs (Olborgas «Pirates», Dānija), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Edgars Masaļskis («Ambri-Piotta», Šveice).

Aizsargi: Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Renārs Demiters («Astana», Kazahstāna), Māris Jass (Znojmo «Orli», Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī «Red Ice», Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas «Dukla», Slovākija), Mārtiņš Gipters («Liepāja»).

Uzbrucēji: Rodrigo Ābols (HK «Rīga»), Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Edijs Brahmanis («Gomeļ», Baltkrievija), Roberts Jekimovs (Mitišču «Atlant», Krievija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas «Rungsted», Dānija), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu