Dāvis Bertāns: Pret «Olympiacos» bija sajūta, ka trāpīšu katru metienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spānijas komandā Vitorijas «Laboral Kutxa» spēlējošajam latviešu basketbolistam Dāvim Bertānam ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - «Top 16» sacensību - mačā pret Grieķijas klubu Pireju «Olympiacos» bija sajūta, ka katrs viņa izdarītais metiens kritīs grozā, tāpēc latvietim izdevās trāpīt pēdējo, uzvaru nesošo metienu, savā turnīra blogā atzina pats Bertāns.

Pieminētajā mačā «Laboral Kutxa» bija pārāka ar 74:73, bet pats Bertāns šajā cīņā izcēlās ar 15 gūtiem punktiem.

«Ja jūtos pārliecināts par savu metienu, varu mest arī tālāk par trīspunktu līniju, tam nav nozīmes,» skaidroja Latvijas basketbolists. «Pēc visām neveiksmēm, kurās zaudējām ar viena punkta deficītu, bijām pelnījuši līdzīgu uzvaru ar viena punkta pārsvaru. Mums paveicās reizēs, kad tas tiešām noderēja.»

«Brīdī, kad komandas biedrs Maiks Džeimss netrāpīja vieglus divus punktus, viņš nepadevās, bet cīnījās tālāk, atgūstot bumbu un tad iemetot precīzu divpunktu metienu. Domāju, ka tieši tas brīdis motivēja komandu spēlēt tālāk un bija panākumu atslēga visā mačā,» pauda Bertāns.

Nākamo spēli «Laboral Kutxa» aizvadīs ceturtdien viesos pie Itālijas kluba Milānas «EA7 Emporio Armani».

«Tā ir vairāk uzbrūkošā tipa komanda, tāpēc mums jāmēģina samazināt spēles ātrumu un nav jāļauj veikt vieglus metienus,» atzina latviešu basketbolists. «Mūsu spēles atslēga ir aizsardzība. Ja palīdzēsim viens otram aizsardzībā, sedzot katrs savu spēlētāju, tad pretiniekus būs viegli apturēt.»

F apakšgrupas kopvērtējumā «Laboral Kutxa» ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir piektā, bet tāda pati bilance ir arī vietu augstāk esošajai Stambulas «Anadolu Efes» no Turcijas, kura savstarpējās spēlēs ar Bertāna pārstāvēto komandu iemetusi par diviem punktiem vairāk. Tikmēr trešajā vietā esošajai «Olympiacos» ir par vienu uzvaru vairāk.

«Lielākie kopvērtējuma pretinieki mums ir «Anadolu Efes», pret kuriem esam gan izcīnījuši uzvaru, gan piedzīvojuši zaudējumu. Ceram, ka Stambulas komanda piedzīvos pēc iespējas vairāk neveiksmju, kas atvieglotu mūsu cīņu par ceturto vietu kopvērtējumā,» minēja Bertāns. «Ja izbraukumu mačos spēlēsim tāpat, kā to darām mājās, pārliecība nekur nepazudīs un spēsim izcīnīt uzvaras.»

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu