Anglijas grandu duelī «Liverpool» sakauj Mančestras «United»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divu Anglijas lielklubu duelī «Liverpool» futbolisti svētdien premjerlīgas mačā ar 3:0 (1:0) izbraukumā apspēlēja šosezon neveiksmīgi spēlējošo valsts čempioni Mančestras «United».

«Liverpool» labā divus vārtus šajā mačā guva vienības kapteinis Stīvens Džerārds. Abas reizes viņš «United» vārtsargu Davidu de Heju pārspēja no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Vispirms cīņas 34.minūtē savā soda laukumā ar roku nospēlēja brazīliešu aizsargs Rafaels da Silva, kā rezultātā tiesnesis uz mājinieku vārtiem nozīmēja «pendeli», ko sekmīgi realizēja Džerārds, panākot 1:0.

Ar šādu rezultātu pirmais puslaiks arī noslēdzās, taču otrā puslaika sākumā Mančestras klubs vēlreiz pamanījās nopelnīt 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, jo noteikumus pārkāpa Fils Džonss. Džerārds atkal bija precīzs, dubultojot viesu pārsvaru. Pēcāk savā soda laukumā noteikumus pārkāpa arī «United» kapteinis serbu aizsargs Nemanja Vidičs, par to saņemot otro dzelteno kartīti un noraidījumu, taču trešo «pendeli» Džerārds nerealizēja.

Mača izskaņā Mančestras vienība saņēma vēl vienu bumbu savos vārtos - 84.minūtē izcēlās rezultatīvais liverpūliešu uzbrucējs Luiss Suaress no Urugvajas, kurš tādejādi ar 25 vārtu guvumiem nostiprinājies Anglijas premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Tikmēr citā svētdienas mačā Londonas «Arsenal» izbraukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Totenhemas «Hotspur» komandu.

Mača uzvaras vārti tika gūti jau dueļa ceturtajā minūtē, kad čehu pussargs Tomāšs Rosicks no soda laukuma ar spēcīgu sitienu guva skaistus vārtus.

Cīņas atlikušajā laikā «Hotspur» centās vārtus atgūt, taču viņu pūliņi nevainagojās panākumiem.

Jau vēstīts, ka citā mačā zaudējumu sestdien piedzīvoja kopvērtējuma līderi Londonas «Chelsea», kas viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās Birmingemas «Astona Villa» komandai.

Cīņas 68.minūtē viesus mazākumā atstāja brazīliešu pussargs Viljans, bet astoņas minūtes pirms spēles beigām laukuma saimniekus vadībā izvirzīja pussargs Fabians Delfs. Atlikušajā laikā «Chelsea» neizdevās atspēlēties, bet kompensācijas laikā noraidīts tika arī tās brazīliešu pussargs Ramirešs.

Bez zaudējumiem «Chelsea» futbolisti vietējā čempionātā bija cīnījušies iepriekšējās 14 spēlēs pēc kārtas.

Citā spēlē sestdien jau desmitajā minūtē mazākumā palika Mančestras «City» komanda, tomēr tas neliedza viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēt Hallas «City».

Noradīts tika beļģu aizsargs Vensāns Kompanī, bet četras minūtes vēlāk viesus vadībā izvirzīja spāņu pussargs Davids Silva. Savukārt cīņas pēdējā minūtē panākumu nodrošināja bosniešu uzbrucējs Edins Džeko.

Kopvērtējuma tabulā «Chelsea» ieņem pirmo vietu ar 66 punktiem 30 spēlēs, bet otrie ar 62 punktiem 29 mačos tagad ir «Liverpool» un Londonas «Arsenal», tikmēr Mančestras «City» ar 60 punktiem 27 cīņās ir ceturtie.

Tikmēr ar 48 punktiem 29 spēlēs vien septīto vietu ieņem Mančestras «United».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu