Gulbis cenšas gūt pirmo uzvaru šogad

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīra otrās kārtas mačā šodien tiekas spāni Danielu Himeno-Traveru.

Duelis notiks kā otrais piektajā kortā un varētu sākties ap plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Gulbis, kurš pasaules rangā šobrīd atrodams 15.vietā, turnīrā Indianvelsā izlikts ar 14.numuru, kas latvietim pirmo kārtu deva brīvu.

Ceturtdien noskaidrojās latvieša pretinieks, kad šī turnīra kvalifikācijas sacensības pārvarējušais Himeno-Travers pamatturnīra pirmās kārtas duelī ar 7-6 (7:5), 7-6(8:6) pārspēja austrālieti Samuelu Grotu, kurš ATP rangā pašlaik atrodams 69.vietā.

Himeno-Travers tikmēr pasaules rangā šobrīd atrodams vien 94.pozīcijā, taču šī turnīra pamatsacensības viņš sasniedza arī ne bez veiksmes palīdzības. Kvalifikācijas turnīrā spānis cieta neveiksmi otrajā kārtā, taču pamatturnīrā iekļuva kā laimīgais zaudētājs, pateicoties argentīnieša Leonardo Majera atteikumam piedalīties Indianvelsas sacensībās.

Pašlaik 29 gadus vecais Spānijas tenisists šosezon uzvarējis divos no četriem ATP raudzes pamatsacensību mačiem, bet karjeras laikā viņam ne reizi nav izdevies uzvarēt kādā no ATP turnīriem.

Gulbis ar Himeno-Traveru savstarpēji iepriekš tikušies divas reizes, turklāt abos gadījumos tas bijis pērn. Uzvaras šajās cīņās izcīnījis latvietis - vispirms Barselonas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra otrās kārtas mačā viņš bija pārāks ar 7-5, 7-6 (7:1), bet pēc tam Maskavas «ATP World Tour 250» sērijas otrās kārtas duelī pieveica spāni ar 6-3, 7-6 (7:3).

Pārvarot otro kārtu, Gulbis varētu tikties ar sacensību 19.numuru Fabio Fonjīni no Itālijas, bet pēc tam potenciāli sagaidāmas spēkošanās pret spēcīgo britu Endiju Mareju un japāni Kei Nišikori.

Latvietis šo sezonu sācis ļoti neveiksmīgi, zaudējot visās piecās spēlēs, taču šobrīd viņa zaudējumu sērija stiepjas jau septiņu maču garumā. Tiesa, pagaidām tas nav veicinājis lielu kritienu ATP rangā, jo no gada sākumā ieņemtās 13.vietas Gulbis noslīdējis tikai par divām pozīcijām.

Latvijas labākais tenisists piedalīsies arī Indianvelsas turnīra dubultspēļu sacensībās, piedaloties kopā ar Vācijas tenisistu Andrē Begemanu. Pirmajā kārtā viņi tiksies ar horvātu Marinu Čiliču un no traumas atlabušo argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Gulbis iepriekšējo turnīru aizvadīja februāra nogalē, kad nespēja pārvarēt Dubaijas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmo kārtu, kur ar 5-7, 2-6 piekāpās Uzbekistānas pārstāvim Denisam Istominam. Pēc šī dueļa latviešu tenisists atzina, ka zina, kur tieši savā spēlē pieļauj kļūdas, taču viņš neprot tās izlabot.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas dueli pret Bulgāriju, taču Gulbis tam nebija pieteikts.

Pērn Gulbim šajā turnīrā izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā viņš 6-7 (4:7) 6-7 (3:7) piekāpās augumā raženajam amerikānim Džonam Isneram. Līdz ar to tika nopelnīti 180 ATP vienspēļu punkti, kas šogad ir jāaizstāv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu