Sākas pasaules čempionāts skeletonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar diviem braucieniem Vinterbergas trasē Vācijā šodien sākas pasaules čempionāts skeletonā. Sacensības sāksies plkst. 11 pēc Latvijas laika, un tās tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs Pasaules kausa (PK) sezonas labākie sportisti Martins un Tomass Dukuri. Skaidrs, ka no viņiem tiek gaidītas medaļas, īpaši no jaunākā brāļa Martina.

Latvijas skeletonisti Vinterbergā iepazinušies ar trasi, tās kvalitāti, un treniņbraucienos bijuši starp labākajiem. Martinam Dukuram šī trase līdz šim bijusi ļoti veiksmīga, viņš tur kļuvis par Eiropas čempionu un sešas reizes triumfējis Pasaules kausa posmos.

Otrais brauciens sāksies pl. 12.35, un arī to būs iespējams skatīties LTV7 kanālā.

«Pēdējos treniņbraucienos ātrāki bija citi, taču šiem rezultātiem tagad nav pilnīgi nekādas nozīmes,» aģentūrai BNS sacīja skeletonistu treneris Dainis Dukurs. «Cenšamies labāk apgūt trasi. Arī ieskrējienu šodien ar pilnu spēku neveica neviens.»

«Svarīgs ir izejas ātrums. Viss ir atkarīgs no pirmās virāžas, starta,» Latvijas Televīzijas raidījumam «Sporta Studija» pauda skeletonistu treneris Mareks Mezencevs.

Martins pasaules čempionātā triumfējis divreiz, ieguvis arī vienu sudraba godalgu, savukārt Tomass līdz šim pie PČ medaļām nav ticis.

Vinterbergas trase ir 1330 metrus gara, kas ir vidējs garums starp visām renes trasēm pasaulē.

Par sacensību galvenajiem favorītiem uzskata Martinu Dukuru un Soču olimpisko spēļu čempionu krievu Aleksandru Tretjakovu. Savā trasē konkurētspējīgi par vietu uz pjedestālu noteikti būs arī Vācijas sportisti.

Vietu sadalījums, pasaules čempions tiks noskaidroti pēc četriem braucieniem. Trešais un ceturtais brauciens notiks piektdien.

Latviju dāmu konkurencē pārstāvēs Lelde Priedulēna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu